''Определена това е държавна политика. Ние виждаме, че ''няма област,

...
''Определена това е държавна политика. Ние виждаме, че ''няма област,
Коментари Харесай

Проф. Радулов за ФАКТИ: Някой води девойки на Борисов в работно време. Не е президентът

''Определена това е държавна политика. Ние виждаме, че ''няма област, в която да не бележим обилни успехи'', заради което общо взето в чужбина ни завиждат и се пробват да ни очернят. Различни организации настояват, че има доста огромна корупция в България, че сме на последно място по независимост на медиите, неща, които са свързани. Очевидно това е от злоба, тъй като такава независимост в медиите не сме имали, изключително в обществените мрежи, които също са медии''. Така шеговито, с тези иронични думи, стартира присъединяване на проф. Николай Радулов при Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ . С тях тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи стартира коментара си по настоящата тематика със социологическото проучване, поръчано от Министерство на вътрешните работи, съгласно което съвсем всички български жители са удовлетворени от работата на Министерство на вътрешните работи.

''Поне това е формалната политика и на мен доста ми се прииска да се усещам в кожата на формален агитатор на властта. Честно да ви кажа, никак не е прелестно. Ако се опитваш да не иронизираш, започваш да чувстваш какъв брой е неприятно, влизаш в кожата на тези хора и си казваш: ''Абе, тия хора в действителност ли го вършат това''? Това го вършат всеки ден'', разяснява иронията си проф. Радулов.

След това той навлезе в конкретика за стореното от Министерство на вътрешните работи:

''Там тази мода постоянно е съществувала - да се омаловажават неприятните неща, щото и хубави има на места, въпреки че доста рядко, а пък те да се подвигат на фундамент. От години наред престъпността пада, в случай че сте забелязала. Много фрапантно стартира да пада при госпожа Бъчварова. Тя съумя от 125 000 да я докара до 110 000, една година и до 108 000. Аз мисля, че тя не прибегна до някаква организация, просто употребява професионалните си умения, с цел да направи тези проучвания. 108 000 беше последната година на нейното ръководство в Министерство на вътрешните работи. Преди нейното ръководство бяха към 128 000, 132 000, регистрирани обаче закононарушения. Не забравяйте, че това е доста значимо конкретизиране. И това, което в този момент се случи е, че Министерство на вътрешните работи направило проучване за това до каква степен са задоволени жителите от услугите, които предлага Министерство на вътрешните работи, и се открива, че с доста дребни изключения, само че тези изключения са от рода на: удовлетворени са 96-7% и няколко, 2-3%, са недоволни от услугите. Всички други са доста удовлетворени. И аз се сещам за мутрите, които преди време, в 90-те години, пребиваха някой, взимаха му компанията и го питаха: ''Ти удовлетворен ли си''? Той споделяше: ''Да, да, удовлетворен съм, схваща се''. Доброволно я преписал на някой различен (б.р. фирмата).

Явно, че някак си през годините този вирус, тази пандемия на удовлетворение от органите за публичен ред и сигурност пълзи и се трансформира в нещо неовладяемо. Задоволството е доста огромно, само че аз пък ще ви кажа какъв брой е огромна заплахата и тези хора би трябвало да я знаят. Когато жителите са доста удовлетворени от Министерство на вътрешните работи и закононарушенията понижават, се обезсмисля съществуванието на такива системи, тъй като те са направени да се борят с престъпността. Като го няма обекта, т.е. престъпността и нарушителите, няма потребност да съществува субектът. Тоест, напълно действително е да желаеме Министерство на вътрешните работи да бъде необуздано, по простата причина, че то няма какво да работи, то няма работа.''

Лили Маринкова изрази подозрение, че профсъюзната организация да са организирали това изследване, с цел да оправдаят настояванията на служителите на реда за по-високи заплати. Проф. Радулов обаче бе на корено противоположно мнение. Ето какво съобщи той:

''В профсъюзната организация на Министерство на вътрешните работи аз познавам много хора, в годините сме разговаряли с тях, те са безусловно наясно какво е качеството в Министерство на вътрешните работи, какво е равнището на утвърждение от страна на жителите и това,което се случва, не е тяхна работа. Според мен тази статистика е генерирана от управлението на Министерство на вътрешните работи, което знае доста добре, че няма по какъв начин мине сходна страхотна простотия и че това, което ще се случи е да бъдат озлобени безпределно жителите. И дребното хора, които са на страната на това чиновниците на Министерство на вътрешните работи да получат почтена оценка за присъединяване си в Ковид нервностите, те не са отговорни, че ги пращаха на тия места, само че действително бяха и към момента са на предната линия с допир с хора, които са заболели, без защитни средства, макар че се приказва, че всички са обезпечени прелестно. И защото профсъюзите, даже служителите на реда, които не са членове на тези профсъюзи, са решени, (то е към този момент и въпрос на чест, не става дума за пари) до дъно да водят борба за самопризнание, това е един трик на управлението, с цел да озлоби жителите против тях и да влее още веднъж разкол сред елементарните хора и служителите на реда. Но това мъчно ще стане, тъй като тези елементарни хора, част от тях са дамите и мъжете на служителите на реда и полицайките. И няма по какъв начин да стане това нещо. Това е много плитък ход. Тъй като се пробваха да създадат сходен ход с вземането на детските, с цел да дадат на полицията, която видите ли - желае. Това е същият ход, малко по-префинен. Очевидно, че тази компания, която са я наели да прави пиар на властта, дава много умни препоръки за това по какъв начин да се разбият избрани групи, антиправителствено настроени хора. Между другото има стотици страници изписани на тази тематика: по какъв начин се разрушават. Обаче там са наречени противников организации, в обичаните учебници на министър-председателя - учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които множеството хора не са ги чели, само че аз съм ги чел. Разбира се, чел съм и на Централно разузнавателно управление на САЩ. Учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и до момента съществуват, макар че огромна част от тях бяха унищожени, от 70-те години. Те са нелоши учебници и апропо цялата доктрина, която съществува в тях и е разказана, е доктрина, която е заимствана от френските и немските специфични служби. Даже терминологията е същата, от време на време без превод.''

''То няма по какъв начин да не се употребяват тези учебници, по простата причина, че представете си, че министър-председателят желае да прочете някакъв учебник по сигурността. Той френски учебник не може да прочете, британски учебник не може да прочете. Единственият учебник, който му е наличен, може би на 50% като чете да разбере нещо, е този на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), тъй като е написан на съветски. Разбира се, в случай че македонците имаха учебници по национална сигурност, само че те нямат такива, би могъл на македонски да чете, тъй като той е доста непосредствен език. Въпреки че неговото държавно управление съвсем го призна. Така че теорията не е руска, не е доктрина на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). В тези учебници никой не учи никого по какъв начин да се убиват почтени жители, нищо сходно няма. Или пък по какъв начин да се бият протестиращи. Няма такова нещо. Тук-там и по някоя жила, едно време не можеше да се напише какъвто и да е труд, без да се спомене управителната роля на партията. Съмнявам, се че да вземем за пример в докторската дисертация на Борисов няма в увода някакъв откъс от другарю Живков, тъй като това беше наложително. Такъв беше стилът на издаване, подобен беше стилът на писане на учебници, само че това е западноевропейската теория'', добави проф. Радулов.

Той разяснява и изявлението на Борисов пред немския вестник „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “:

''За мен всичко беше ясно. Според мен има разделяне на дейностите. Девойката, която се е появила, е била за похищение на вниманието, а в същото време президентът, ръководейки дрон е оставил в чекмеджето парите (б.р. майтапи се). Тоест, това е една композиция - естествено на ГРУ. Очевидно, че президентът е човек на Путин и желае да злепостави Бойко Борисов, който е един от най-верните последователи на европейската концепция и на европейските полезности, което видяхме в чекмеджето. Защото там в чекмеджето са европейски полезности, това бяха евра, не бяха рубли'', разяснява още веднъж иронично проф. Николай Радулов, а по-късно добави и без подигравка: ''Много ми е мъчно да разясня нещо толкоз неуместно. То е безпределно неуместно. Първо, самият факт, че Борисов не знае коя е хубавицата, тъй като в случай че знаеше, би трябвало специфичните служби да я разпитват към този момент и да обясняват какво става, приказва за това, че хубавиците са 10-15. Тоест, на Борисов някой му води девойки в работно време и този някой не е президентът. Кой е този човек, по какъв начин минава защитата на НСО, по какъв начин камерите не записват тези невидими девойки, са забавни въпроси, само че те просто подсказват, че в нашите специфични служби не просто има дупки, а се ширят едни великански ями. Вие мислите ли, че някой би бил позволен в жилището на премиера, в случай че той персонално не е разпоредил това? По никакъв метод Националната работа за защита не може да се опълчи на желанията на Борисов. Ние го виждаме всеки ден, това каране на джипа, това е непрестанно нарушаване на правилника и на закона на НСО. Но той ни го показва умерено, води си своите излъчвания с джипа, джипът е бърз, с цел да не може да го застигне някой публицист, който задава въпроси. Освен това, той е с нараснала проходимост, тъй като пътищата в България, колкото и да се хвалим какъв брой са положителни, са в действителност доста неприятни. И това всичкото, което го изсипа Борисов, то беше ориентирано към външни консуматори с вярата, че някой ще каже: ''Абе, ето, ето, има едно пояснение все пак''. Тези неприятни хора на Путин, които в България си развяват шапката и които тровят всички с Новичок, през днешния ден са му подхвърлили европейските полезности в чекмеджето, на следващия ден ще му подмятат Новичок и ще си отиде нашият Борисов.''

Водещата Маринкова изрази мнение, че това изявление и версия на Борисов е за Германия, а гостът ѝ отговори по този начин на нейната догадка: ''Да, тъй като госпожа Меркел явно е склонна да има вяра и на най-слабото опрощение, единствено и единствено да не си скапва рахатлъка, както споделяме ние.''

В развой на диалога тематиката се смени и Проф. Николай Радулов изрази мнение, че тоталното следене, в което Съединени американски щати са вложили милиарди, е имало нулев резултат в битката с тероризма.

След това той в резюме разяснява и настоящата обстановка Съединени американски щати:

''Това, което аз виждам е, че при тези поредици от избори, при промяната на предния президент с Тръмп, блесна истината, че не е толкоз наред всичко в Щатите, че и там не е идеално. Ние обичаме да споделяме: ''Като в Щатите''. Само че и там не всичко е идеално. Аз също в годините доста пъти съм давал американската полиция за образец и съм приказвал, че в сърцето ти би трябвало да е девизът ''Да пазя и служа'', обаче то се оказа, че не е в сърцето на американските служители на реда. Трудно ще е да го вкараме и в сърцето на нашите служители на реда. Аз се надявам по-младите хора да заемат почтена позиция и да се опитат да го създадат това нещо.''

В този подтекст, водещата попита своя посетител дали поддържа митинга на служителите на реда за по-високо заплащане, а той ѝ отговори по следния метод:

''Несъмнено го поддържам. когато започнаха гражданските митинги, аз тогава им споделих на служителите на реда, тъй като сред охраняващите имаше доста някогашни мои студенти, деца на мои сътрудници, с които сме работили в Първо районно в Софийската дирекция, настоящи студенти, и аз това им споделих: ''Момчета, Вие към този момент няколко години протестирате и виждате, че властта изобщо не се интересува от вас. Тя се интересува от вас, когато има някаква полза. И тогава ви подмята като на кучета на двора по парче мръвка, както споделяше Борисов: ''Хвърлете там на кучето една-две пържолки'''' Хвърля им една-две пържолки, с цел да замлъкне негодуванието. Знаете, че служителите на реда по време на европейското председателство направиха един доста огромен жест. Те бяха се подготвили ужасно да изложат ръководството, макар че освен това ръководство се е опитвала да ги залъже. Те бяха наели огромни табла, поставили постери с настояванията си, с проблемите си, и това в действителност можеше да направи доста неприятно усещане. Борисов тогава бързо се завъртя на 180 градуса, както той умее, помолиха ги, акцентираха на достойнството им. Те взеха някакви 10-тина% и замлъкнаха, с цел да създадат услуга на България, не на Борисов. Оказа се, че този техен ход не беше вярно оценен и държавното управление реши, че това е уязвимост и може по същия метод да постъпи. Сега подмятането на 15% беше напълно съзнателно, с цел да им се покаже, че би трябвало да си знаят мястото, макар че единомислещо началниците в Министерство на вътрешните работи споделяха какъв брой са удовлетворени, когато ги питаха за какво бият хората. Те споделяха: ''Нашите служители на реда са съвършени. Ние сме доста доволни''. Това не е нищо повече от една маска, която да покаже, че управлението на Министерство на вътрешните работи държи всички плътно за шията, командва ги и те вършат каквото се реши от държавното управление. Този трик не мина, служителите на реда са подготвени да стачкуват и тогава това, което хрумна, може би с подсещане на задгранични консултанти, е, че би трябвало да засилят омразата на хората към служителите на реда и това беше този ход с детските. Няма нищо по-отвратително за българина някой да вземе парите, които са предопределени за детето му, изключително в такава обстановка, с цел да се облагодетелства. И това се пробваха да показват ръководещите: Ще вземем от глътката, от хапката на вашето дете, с цел да го дадем на служителите на реда, тъй като тези служители на реда доста желаят. Те и в този момент взимат доста пари, ние им даваме 15%, само че те желаят още. Понеже служителите на реда се усетиха доста бързо и започнаха да беседват за това, включая, че съумяха няколко пъти хора на профсъюза да се явят по някои малките екрани и да си заявят мнението, някой е счел, че този номер не минава и в този момент направиха този трик с това какъв брой всички са удовлетворени от Министерство на вътрешните работи, от полицията. Единствената цел на това нещо не може да бъде друга, с изключение на да ожесточи хората по отношение на полицията, тъй като никой не е удовлетворен. Виждате, един човек изчезна в Дупница, не престават да го търсят, в този момент стартират да ревизират всички язовири в България. Правят го, с цел да не се закрие делото и да се показва, че работят, тъй като братът на изчезналия е доста окуражен, тъй като месеци наред полицията нищо не е направила. Но за жалост тъжната вест е, че при такива закононарушения не се ли тръгне по горещи следи, след 72 часа към този момент е невероятно да открият причинителя.

Целия диалог на Лили Маринкова с проф. Николай Радулов можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР