''Октомври 2017 година същите от ВМРО искаха от главния прокурор

''Октомври 2017 година същите от ВМРО искаха от главния прокурор ...

Шефът на БХК за ВМРО: Тази организация е въплъщение на сталинизма.


''Октомври 2017 година същите от ВМРО искаха от главния прокурор да ме съди за вредителство. Преди това писаха на НАП да ми правят проверка. Свикнали сме. Чудя се каква е целта на тази акция. Предизборната кампания струва пари, а такива кампании не струват пари'', това заяви председателят на Българския хелзински комитет Красимир Кънев в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Тези хора се борят за малка ниша в нашия политически живот. Тя е с влияние в политиката, затова не е безобидно. Такива хора има навсякъде в Европа. Помъчих се да преброя на пръсти колко лъжи ще изкаже Джамбазки, но не успях. Това е маниерът му на работа. Тази организация е въплъщение на сталинизма. Дали са неонацистки или неокомунистически, разликата не е голяма. Въпросът е защо са толкова близо до управлението у нас. В чужбина тези партии са маргинални. А тези тук имат зам.-министър председател'', възмути се Красимир Кънев.

''Защо хора като Джамбазки в Германия дори лежат в затвора, а тук са на високи постове? Хората, които защитаваме може да са извършили престъпление, но след това те са станали жертви на престъпление. Защитаваме стъпканите хора от нашето общество и хора, които нямат достъп до институциите'', заяви още той.

Източник: fakti.bg