''Обществото се заблуждава с едни и същи трикове. Например при

...
''Обществото се заблуждава с едни и същи трикове. Например при
Коментари Харесай

Румен Гечев пред ФАКТИ: Цветан Василев и Васил Божков направиха Бойко Борисов смешен

''Обществото се заблуждава с едни и същи трикове. Например при рухването на КТБ и нейното плячкосване, явно преди слагането ѝ под необикновен контрол и след слагането ѝ под необикновен контрол, какви бяха тогава обстоятелствата? Фактите бяха, че господин Василев беше оставен, освен съгласно мен, умерено да напусне страната с частния си аероплан, дни преди да бъде осъществено слагането на банката под необикновен контрол и търсенето на правосъдно гонене. Общото сред двата случая, както и с частния аероплан, с напускането на господин Божков на страната и неговите изявленията, които той стартира да излъчва в деня, в който прокуратурата също нахлу в неговите офиси и неговата резиденция, да я назовем, на Витоша, в деня, в който беше, както беше и в тази ситуация с Цветан Василев, нахлуването на прокуратурата, няколко часа по-късно започнаха интервютата на Божков от чужбина. Тук поражда логически въпрос за всяко дете. Като гледаме филми, четем престъпни книги, какво прави полицията, когато се съмнява в закононарушения? Тя обкръжава къщата или жилището на причинителя, не му разрешава да напусне местоживеенето, или мястото на престъплението, залавя го, и тогава стартира претърсвания. Докато в България в тези два крещящи случая е налице доста необичайно държание на държавните институции. Интересно за какво държавните институции и в двата случая оставят двете лица умерено с частните си самолети, с чаша кафе или на чаша уиски с лед, или без лед, да изоставен България'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото ФАКТИ депутатът от Българска социалистическа партия в 44-ото Народно заседание Румен Гечев. Според него има сериозна аналогия сред случилото се с банкера Цветан Василев и това, което се случи на хазартния необут Васил Божков.

''Няма никакво подозрение за мен, и освен за мен уповавам се, че в тази ситуация избрани представители на българската страна и държавни институции са били някакви самобитни ятаци на тези двама жители на България (бел. ред. Цветан Василев и Васил Божков). И те съзнателно са ги оставили първо да изоставен страната, след което да се ровят в техните компании, в техните жилища и така нататък, което ще рече, че страната, улеснявайки тяхното излизане от България, в действителност тя е направила един самобитен поклон - ние ви даваме опция да напуснете България, да живеете в чужбина, ние пък ще довършим нашето дело с доразграбване на активите, които вие сте придобили'', продължи по тематиката Гечев.

''Това не е бизнес, това е един бранш, в който не се основава никаква нова стойност за България, никакви нови артикули, никакви технологии. Това са хора, които не са нарушавали закона, то е позволено, за жалост. Но се занимават с бизнес, който е за сметка нормално на най-бедните български пластове, на обезверените българи. В целия свят хазартният бизнес е обвързван с опиати, с проституция, с престъпни закононарушения, тъй че няма да се уморя да споделям: в случай че зависи от мен, това е бизнес, който както в множеството страни по света, би трябвало да бъде изрично неразрешен, защото загубите за обществото са доста по-големи от бюджетните приходи'', изрази мнението си социалистът за хазартния бизнес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР