''Някои маски паднаха. Тук остава един много сериозен въпрос. Каква

...
''Някои маски паднаха. Тук остава един много сериозен въпрос. Каква
Коментари Харесай

Димитър Стоянов, Биволъ, пред ФАКТИ: Не мисля, че Божков има намерение да прави партия

''Някои маски паднаха. Тук остава един доста сериозен въпрос. Каква тъкмо заплата би трябвало да получава един държавен чиновник, тъй като пиарът на премиера е държавен чиновник, та да може да си разреши подобен парцел в какъвто живее госпожа Арнаудова? Това е доста основен миг. Ние виждаме, станахме очевидци на един непретенциозен дворец, по този начин бих го определил аз, с път, който е построен особено, с цел да може да се доближава до портата на тази обилна къща в сърцето на Витоша'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Димитър Стоянов, проверяващ публицист от уеб страницата ''Биволъ''.

''Познаваме сумите от нотариалния акт, само че съгласно специалисти цената на този парцел е може би два пъти и половина по-висока. Защото това не е парцел, който може да си разреши някой, който не е изключително съумял предприемач. Ние виждаме, че и брачният партньор на госпожа Арнаудова също е държавен чиновник. Не е бил в частния бизнес, не са развивали някакви кой знае какви частни начинания, няма фотоволтаичен парк, не е вносител на газ, работи в държавна газова компания. Така че аз персонално не виждам логически генезис на тези пари'', продължи той по тематиката за скъпарския парцел на пиарката на министър-председателя Бойко Борисов.

По мотив изказванията на Арнаудова, че с дарения от родителите е погасила заемите за парцела, Димитър Стоянов съобщи следното: ''Какви тъкмо занимания би трябвало да са имали родителите на госпожа Арнаудова, та да натрупат подобен капитал? Един полицейски шеф (б.р. бащата на Севдалина Арнаудова) даже с 20-те заплати, които взима когато си пенсионира, не може да си разреши даже панелка в някой квартал като Люлин или Надежда, без да желая да сътворявам някаква отрицателна конотация във връзка с тези квартали в изявлението си. Не виждам какъв е произходът на тези средства, какъв е произходът на тези парцели. Аз частично съм осведомен с неговата бурна кариера като шеф на полицейски ръководства в границите на ОД на МВР-СОФИЯ. Преминавал е през разнообразни полицейски ръководства, има информация за негова съгласуваност с престъпния контингент, което е нещо общоприетоо за всеки един шеф на полицейско ръководство по време на Прехода, връзки със знакови фигури от проведената престъпност, връзки с хора от така наречен ''Фабрики за убийства''. Естествено, това всичкото е на равнище клюки и по тази причина не влизам в конкретика. Но това поражда подозрения. Местата, на които той е бил шеф на полицейски ръководства, са места, които са известни със своите проведени незаконни групи. Явно той или не се справял задоволително добре като чиновник на Министерство на вътрешните работи и като началник на локално равнище, или има и друга догадка, че се е справял доста добре, в персонален проект.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР