''Номинацията на Иван Гешев за главен прокурор от ВСС е

...
''Номинацията на Иван Гешев за главен прокурор от ВСС е
Коментари Харесай

Очаквано: Данаил Кирилов във възторг от номинацията на Гешев за главен прокурор

''Номинацията на Иван Гешев за основен прокурор от Висш съдебен съвет е доста знакова и позитивна. Знакова е, тъй като показва, че вътре в гилдията той се употребява с всеобща професионална поддръжка, т.е. сътрудниците му ценят неговия професионален път. Честно казано, самият аз бях сюрпризиран, защото не чаках всички членове да се обединят към една кандидатура, а това е позитивната страна'',това съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов в предаването ''Лице в лице'' по БТВ във връзка номинацията на Иван Гешев за нов основен прокурор. Кирил затвърди позицията си, че на този стадий няма да издига своя номинация. Според него, в случай че той издигне претендент, това би означавало да бойкот на процедурата.

По мотив договорката за самолетите F-16 и президентското несъгласие върху решението на Народното събрание за ратификация на контракта с американската страна, Кирилов съобщи: ''Не бих желал да разясня претекстовете на президента за наложеното несъгласие, само че това е значима договорка за българската държавност, сигурност и авиация. Доколкото разбрах се планува изключително съвещание на Комисията по защита в сряда и ново гласоподаване в петък, тъй че ще забележим какво ще се случи''.

''Трябва да имаме лимит на договорна почтеност и в границите на съглашението дефинитивно да приключим тази процедура по закупуването на нови самолети'', съобщи още Кирилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР