''Ниската смъртност от COVID-19 в България се дължи на адекватните

...
''Ниската смъртност от COVID-19 в България се дължи на адекватните
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Докато мрат моите колеги, вие изчислявате глупости

''Ниската смъртност от COVID-19 в България се дължи на съответните ограничения, които бяха взети от държавното управление. Идеята беше да се държи ниска заболеваемост по всевъзможен начин - първо, с цел да няма взривно разпространяване на заболяването и второ - да могат болните и да се активизират и приготвят за по-тежък удар''. Това съобщи пред TV1 ръководителят на Националния действен щаб за битка с коронавриуса в България - ген. Венцислав Мутафчийски.

" Ние имаме инфектирани към 11% лекари. Този % стои устойчиво при нас. Ние сме измежду страните с минимум лекари на глава от популацията и със застаряваща нация. С тези сили и средства системата се е справила отлично. Българската здравна система сподели, че има сили да се активизира “, разяснява шефът на ВМА.

Той предложи на ямболската болница да активизира всички запаси. На въпрос дали има пропуск в лечебни заведения по отношение на разпространяването на ковид, ген. Венцислав Мутафчийски отговори по този начин: " Болниците, които действат, не могат да разделят своите пациенти. Какво оферирате да се случи с пациентите, които изписваме? Да отидат на палатков лагер? Те не са имали признаци на заболяването.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР