''Ние сме във форсмажорна ситуация според правителство, според Световната здравна

...
''Ние сме във форсмажорна ситуация според правителство, според Световната здравна
Коментари Харесай

Румен Петков пред ФАКТИ: За нашия премиер е много важно някой да го щипне по бузката

''Ние сме във форсмажорна обстановка съгласно държавно управление, съгласно Световната здравна организация, съгласно Европейската комисия и европейските органи. Сега всички показват угриженост първо за личните си жители, първо за личната си стопанска система, включително и Съединени американски щати. Те стопираха аероплан с помощи за Франция с аргумента, че част от съпроизводителите са американска компания. И аз съм сигурен, че нашите американски другари ще ни схванат и ще поддържат това искане (бел. ред. за преустановяване на контракта за самолетите F-16). Но то е настоящо в този момент, незабавно. Защо? Защото в петък, в действителност, на уеб страницата на Пентагона, беше качено съощбението за това, че военновъздушните сили на Съединени американски щати разпореждат на ''Локхийд Мартин'' осъществяването на контракта, т.е. не са направени никакви разходи.'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ водачът на партия АБВ Румен Петков, който упорства за преустановяване на контракта сред България и Съединени американски щати, касаещ доставката на бойните самолети F-16. Основният мотив на Петков е, че моментната спешна обстановка изисква такова деяние от българска страна.

''Буквално часове откакто излезе това съощбение (бел. ред. това на уеб страницата на Пентагона), министърът на защитата в свое прессъобщение направи исторически разбор на обстановката. Той разгласи, че първите два самолета F-16 би трябвало да дойдат 23-та година (бел. ред. 2023 г.), последните два - 24-та година. Очевидно някъде сред 23 и 24-та ще би трябвало да дойдат другите 4. Но това е въпрос на заряд или неналичието на подобен на горния свършек на тялото на индивида, само че да го оставим встрани. Някой би трябвало обаче да помогне на министър Каракачанов да откри тоя интервал сред 23-та и 24-та година, с цел да знаем къде да чакаме самолетите и как'', продължи Петков по тематиката.

''Аз не оскърбявам никого, аз изтъквам контракта: ''От своя страна, купувачът може да анулира осъществяването на договорите напълно или да заличи обособени точки във всеки миг, преди доставката на отбранителните изделия''. Този контракт може да бъде спрян в този момент. Не е почнало производството на отбранителните произведения, по тази причина в този момент е настоящ въпросът. А другояче аз мисля, че госпожа Нинова е права в това, че в този момент е моментът да се пренасочат средствата другаде. Но аз си мисля, че не просто Българска социалистическа партия, Народното събрание би трябвало да каже нещо друго на Министерството на защитата. Че тези поръчки би трябвало да бъдат адресирани на първо място към българската промишленост. Аз настоявам, че част от машините, за които министърът и неговият екип търсят производители на открито, могат да бъдат създадени в България, и в този момент е моментът да се каже ясно, че ние желаеме да подтикваме нашата стопанска система. Такива машини може да бъдат създадени в България, не на едно място. Затова е належащо да се каже ясно: първо е българският производител, изключително в този момент в тези условия'', добави водачът на АБВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР