''Не бяха изминали и 100 дни от правителството на ''Борисов

...
''Не бяха изминали и 100 дни от правителството на ''Борисов
Коментари Харесай

Тома Белев пред ФАКТИ: В края на февруари Перник може да остане без капка вода

''Не бяха минали и 100 дни от държавното управление на ''Борисов 3'', когато беше огромният скандал с митингите по българското Черноморие на жители, които взеха решение, че осъществяването на решенията на съда на Европейския съюз ще ги спре да садят, да сеят и да риболовстват.. нещо, което въобще нямаше. Още тогава, на 98-ия ден от държавното управление на Борисов, поискахме оставката на господин Нено Димов. Той не просто не съумя да се оправи, а подклаждаше сходно погрешно отношение и антиевропейски настроения, настроения против българското, а надлежно и против европейското право. За страдание тогава не бяхме чути'', съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ екологът и сегашен общ. консултант в Столичния общински съвет Тома Белев (Демократична България).

''Трябва да бъдем ясни, че напоследък работим единствено във връзка с директно използване на европейските наставления. Българските закони са направени по метод, по който да разрешават министъра да взима всевъзможни решения. Може да взима едно, може да вземе противоположното, само че отново ще е законно. Според нас това е сериозен проблем, виждаме го с рецесията с водата в Перник. Убеден съм, че прокуратурата няма да успее да потвърди тезите си, тъй като законът го разрешава. Умишлена занемареност ще се потвърди трудно'', добави Тома Белев.

''Още октомври месец 2018 година, преди повече от година, е трябвало да им светне една алена лампа, че водите, които се задържат в язовира, са по-малко от дългогодишните средногодишни и месечни стойности за съответния месец. Още от октомври 2018 година язовирът е по-малко с 15% от средномесечното за последните 10 години. През май месец този % става голям. Точно, когато би трябвало да има най-вече вода, да влиза, да се задържа, тогава стойностите са 40% под дългогодишните месечни междинни стойности. Тогава е трябвало да гърмят всевъзможни сирени в главите на специалистите. Но, в случай че има специалисти...'', разяснява още общинският консултант.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР