''Научавам истинските проблеми по райони. За съжаление няма нито един

''Научавам истинските проблеми по райони. За съжаление няма нито един ...

Арх. Борислав Игнатов: София се нуждае от едно съвременно управление.


''Научавам истинските проблеми по райони. За съжаление няма нито един район, нито един квартал, където няма проблеми. Навсякъде ме посрещат с проблеми. Основно е и това, което вие споменахте днес - въздухът, който касае всеки от нас. Ние дишаме всяка минута. За съжаление дори сега, в това леко натоварено време, се оказва, че по данните на AirBg 18 точки в столицата по артериите са с надвишени норми по азотен диоксид, който всъщност е смъртоносен в по-големи дози. Това е предимно резултат и доказва, че е резултат от трафика, така че трафикът е втората тема'', това заяви в предаването ''Денят с В. Дремджиев'' по TV+ и TV1 арх. Борислав Игнатов, който е кандидат за кмет на София от ''Демократична България''.

''За да се реши даден проблем, разбира се трябва общината да прогледне, трябва да има данните, да знае къде какво има като проблем. Ние ще го направим чрез една цялостна инициатива за дигитализация на работата на общината и връзка с гражданите. Мерките конкретно, са физически контрол по улиците, в момента има огромна част автомобили, които са неизправни. Оттам ще започнем, тъй като те замърсяват многократно над другите. Разбира се и градският транспорт, нова система за градския транспорт, така че да има довеждащи автобуси към метростанциите, а не както е в момента, от 70-те години нищо не се е променило в наземния транспорт'', заяви още арх. Борислав Игнатов.

''Toва, което ще направим е да се въведат зони и в кварталите. Много хора го поставиха като въпрос, искат по местоживеене те да имат гарантирано паркомясто и да изградим най-накрая тези паркинги. В момента хората паркират в калта'', каза още кандидатът за кмет на столицата.

Източник: fakti.bg