''Напомням, че Кошлуков беше изпълнителен директор на ТВ7, която фалира

...
''Напомням, че Кошлуков беше изпълнителен директор на ТВ7, която фалира
Коментари Харесай

Експерт: Кошлуков не може да е шеф на БНТ


''Напомням, че Кошлуков беше изпълнителен шеф на ТВ7, която банкрутира със отговорности от над 100 млн. лв.. Съгласно закона, той не може да влиза в борда, на която и да е компания, тъй като е бил в подобен на банкрутирало сдружение с неудовлетворени кредитори. Не може да ръководи и баничарница.''

Това напомня в профила си във „ Facebook “ съпредседателят на Зелено придвижване Владислав Панев.

''Странно е, че такова условие не важи за публичната телевизия Българска национална телевизия. Скандално е, че човек, който няма право да ръководи каквото и да е, тъй като потвърдено не се оправя с това, бива назначаван на пост с голям бюджет и въздействие.'', разяснява Владислав Панев.

ФАКТИ напомня, че в сряда с пет гласа "за " членовете на Съвета за електронни медии единомислещо гласоподаваха оставката на генералния шеф на Българската национална телевизия Константин Каменаров.

До отдръпването на Каменаров се стигна, откакто Софийският градски съд удостовери условната му присъда за шофиране след приложимост на алкохол.

С три гласа "за ", един "против " и един "въздържал се " Съвет за електронни медии избра програмния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков за краткотрайно изпълняващ длъжността "генерален шеф " на публичната телевизия. Той е бил единственият претендент, който дава отговор на законовите условия за заемането на поста и който се е съгласил да го заеме, обявиха от Съвет за електронни медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР