''На 3 март и в продължение на едни две седмици,

...
''На 3 март и в продължение на едни две седмици,
Коментари Харесай

Любомира Ганчева, АБВ, пред ФАКТИ: България няма енергийна независимост

''На 3 март и в продължение на едни две седмици, чухме от ръководещи, от премиера, от представителите на Министерството на енергетиката за ''огромното постижение'' да се понижи цената на природния газ. Всъщност, тази позиция, че би трябвало да бъде понижена цената на природния газ, за първи път, още преди две години, ние от АБВ я защитихме, и то не за друго, а тъй като почива на обстоятелствата. Има решение на Европейската комисия от 2018 година, забележете, от май месец, което споделя, че има съображение ''Газпром експорт'' да понижи цените на доставка на природен газ за Европа'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ зам.-председателят на политическа партия АБВ Любомира Ганчева.

''Осем страни общо влизат в листата на страните, на които може да бъде понижена цената. България последна си понижи цената на природния газ за 2019 година Аз го приписвам освен на неумела дипломация, а и на некадърност да водиш стратегически енергетиката. Защото 2018 година, в края на годината, беше изменена и тактиката за енергетиката, беше изменен и Законът за енергетиката, тогава, и на никое място не отчитаха това деяние на решението на Европейската комисия от май месец. Сега, на 3 март, с който започнахме нашия диалог, прокламираха по какъв начин в действителност имаме голямо достижение с 40% понижение на цената на природния газ. Само че, за жалост, законът, който се вкарва безусловно три седмици след ''грандиозно събитие'', по никакъв метод не отразява тази смяна, a не беше по този начин прокламиран'', продължи Ганчева по тематиката.

''Статистиката, в края на предходната година, за последното тримесечие на 2019 година - България е с най-високата цена (бел. ред. на естествен газ), както споделих от осемте страни, които имаха право да си понижат цената на природния газ, България я понижи последна. И този празен ход сред май месец 2018 година, когато е призната тактиката, и септември месец 2019 година докато се връща постигнатото решение от ''Булгаргаз'', този празен ход, дано да е ясно на нашите фенове, че и битът и бизнесът си заплатиха високите сметки и никой не разяснява по какъв метод изобщо могат да бъдат възстановени'', показа зам.-председателката на АБВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР