''Изслушвания..., това е все едно са били на прослушване за

...
''Изслушвания..., това е все едно са били на прослушване за
Коментари Харесай

Адв. Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Бойко Борисов ще падне всеки момент

''Изслушвания..., това е все едно са били на прослушване за филхармонията. Между другото то не е и било по-различно. Аз не съм видял протокол от разпита като очевидец. Прокуратурата ни пусна, както нормално, някаква димка и сподели: ''Ето това е това''. Ама, дали е това ние не знаем и няма да разберем. Гешев по записа се обръща към Борисов с ''шефе'' и го гледа в очите като домашно кученце. Какво тъкмо работят? Това не е самостоятелна прокуратура, ние си знаем. Той си избра Цаци, а Цаци си избра Гешев. Това е мое заключение, несъмнено, само че евентуално не бъркам. И по какъв начин чакаме Цаци и Гешев да проверяват Бойко? Няма по какъв начин да стане''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Николай Хаджигенов. Встъпителните думи по време на неговото присъединяване в медията ни са във връзка новината, че министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и председателката на Комисията по бюджет и финанси в 44-ото Народно заседание - Менда Стоянова, са били разпитани от прокуратурата по отношение на разкритията, които прави обвиненият предприемач в заточение - Васил Божков.

''А другояче във връзка с записите се тиражира, че било интервенция в персоналното пространство. Ако позволите бих желал да дам моето тълкуване по тематиката какво би било нахлуване в персоналното пространство на Борисов. Ще го илюстрирам с образец, тъй като съгласно мен по този начин ще стане по-ясно. Навлизане в персоналното пространство е, в случай че аз съм отишъл в спалнята на Борисов, до момента в който спи, и го фотографирам, а след това пусна фотосите във Facebook. Навлизане в персоналното пространство е това. Оттам нататък това не е. Очевидно го е снимал някой, който той персонално е позволил. Освен това наличието на фотосите демонстрира един голям проблем. Ако Борисов беше сниман по какъв начин пее в банята под душа ''Батальона се строява'' е едно. Но когато е фотографирам с неговия револвер, с бутилка уиски, с кюлчета, с банкноти евро, фотосите са през друг интервал от време, към този момент са оценени и е ясно, механически е ясно, че няма интервенция в фотосите, значи тук имаме данни за голямо количество закононарушения. За корупция на допустимо най-високо равнище. Междувременно Гешев, който вика ''шефе'' на Борисов, е в Сандански (задържат 150 000 евро). Само в чекмеджето на Борисов, по този начин напълно на око, има 2 милиона и недостатък евро. Давам ви образец за какво не работи властта. Как ще работи като те са в едни и същи гащи, без опрощение за френския?

За изтеглените от Божков десетки милиони от Уникредит Булбанк, за които ДАНС и банката имат разнообразни мнения: ''Той ги е изтеглил изрично, това се потвърди. Аз ще ви дам отново образец, тъй като по този начин е елементарно. Аз, с цел да си платя налозите тази година, тъй като нямах задоволително наличност по сметките, се наложи да внеса пари в брой. Тъй като аз одобрявам и пари в брой, което в действителност е всекидневно за адвокатската процедура, въпреки че по-голямата част от практиката ми е по банков път. За импортираната сума, забележете, не за изтеглената, за внасяне на сумата попълних три заявления по Закона за ограниченията против изпирането на пари. Попълних три заявления за внасяне на пари по личната си сметка. Васил Божков пусна документи, че е изтеглил над 60 млн. лв. и ДАНС стигнаха до гениалното просветление, че те били стигнали до него. Чудесно, къде са? Нали му взеха ритоните, кучето му взеха, изобщо каквото можаха му взеха. Къде са тези 60 милиона? Божков дали не е прав, тъй като няма индикации да лъже досега? В банката желаят да си вържат гащите, тъй като там са настъпили закона, колкото са могли. ДАНС също, апропо.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР