''Изключително ниска избирателна активност на предстоящия вот''. Това прогнозира пред

...
''Изключително ниска избирателна активност на предстоящия вот''. Това прогнозира пред
Коментари Харесай

Малинов: Правителството съзнателно не прави нищо за сигурността на изборите

''Изключително ниска изборна интензивност на идния вот''. Това предвижда пред БНР-Бургас доцент Светослав Малинов, началник на катедра “Политология” в Софийския университет. Причината, съгласно него, е че няма да бъде обезпечена здравна сигурност при гласуването и това се прави съзнателно.

''Практически никаква организация, която да подсигурява сигурност на жителите при гласоподаване в условия на пандемия, не ни се предлага от управляващите'', разяснява някогашният евродепутат:

„ Правителството, напълно умишлено, не прави нищо, с цел да може повече български жители, без риск за здравето и живота си, да гласоподават. Правителството, съгласно мен, реши, че е преференциално да има невисок % на дали своят вот. Аз мога да направя прогноза, че гласуването ще бъде надалеч под 40%. Просто не ми се желае да мисля по какъв начин ще се усещаме всички ние, когато в изборния ден, примерно, забележим, че има 33 или 34% от гласоподавателите. Нито ще бъде представително, нито ще се успокоят пристрастеностите “, уточни той.

''Хората имат състоятелен и рационален боязън, че може да се заразят заради метода на нашето гласоподаване и точно това ще понижи % на отишлите до урните'', счита Светослав Малинов. Прогнозата му е, че крайният резултат от изборите ще е преференциален за ръководещите и по-добър от това, което заслужават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР