''Доволен съм, че младите хора са на улицата. Защото, както

...
''Доволен съм, че младите хора са на улицата. Защото, както
Коментари Харесай

Росен Миленов пред ФАКТИ: Хората се срамуват от мутрата Бойко Борисов

''Доволен съм, че младежите са на улицата. Защото, както казахте предходният път, все пак, което се случваше от страна на държавното управление и цялата власт - прокуратура, държавно управление, които се ръководят от мутрите, хората не реагираха. Но в този момент българите, които мислят, които милеят за България, и които не желаят да се срамят най-много от премиера Борисов, са на открито. Този митинг, за разлика от всички други обратно във времето през десетилетията, не е нито политически, не е да обслужва някакви ползи, този митинг е на жителите против мутрите, против нарушителите, които са във властта''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ някогашният чиновник на ДАНС, а през днешния ден цивилен деятел с непрекъснато наличие на митингите против властта - Росен Миленов.

''Да, разнообразни партии може би се пробват да го яхнат (б.р. протеста), разнообразни цивилен сдружения, всеки желае да извлече дял с оглед идните избори. Но хората не излизат там поради партиите, гражданските сдружения, или поради някой, те излизат поради себе си. Бяха подчертали, че митингът е честен, че те не могат да търпят, срамят се, изключително българите в чужбина, които излизат пред посолствата, се срамят от тези, които са на власт. Срамуват се от Борисов, от мутрата Борисов. Те не могат да одобряват, че този човек ги съставлява в огромното цивилизовано семейство - Европейския съюз.

Протестът е импровизиран. Сутринта, допреди половин час бях в София Тех Парк. За страдание. грозни подиуми. Ние скандирахме това, което желаеме, нашите цели са ясни, единствено Борисов не ги схваща - оставката на Борисов и оставката на Гешев. А какво получихме? Саморазправа, физическа разпра. Като нямат доводи, с които да ни оборят, потеглиха да се саморазправят. Няколко индивида бяха повалени на земята, против мен потегли 60-годишен мъж. Как да отвръщам? Бягах обратно, няма друго какво да направя. Имаше проведена групичка от млади момчета с черни тениски, по мутренски, мутрите се обличат с черно облекло, и на нашите апели за ''оставка'', ''мутрите вън'', ''мафията вън'', те реагираха с физическа разпра. Счупиха няколко телефона. Моят телефон се пробваха да го пернат, тъй като правех видео онлайн във Facebook, аз просто го скрих. Те потеглиха с удари, грозна сцена. Лидерът им е подобен - мутра, и те по същия метод, по мутренски се държат'', описа гражданският деятел за случилото се към София Тех Парк през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР