''Бяхме наясно каква ще е ситуацията. Това, което се случва

...
''Бяхме наясно каква ще е ситуацията. Това, което се случва
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Изолаторите бяха демонизирани. Учудващо е, че у нас нямаме повече заразени

''Бяхме наясно каква ще е обстановката. Това, което се случва на всички места, ще става и в учебните заведения. Не можем да създадем по този начин, че вирусът да не се предава. Ако ограниченията се съблюдават, то рискът в учебните заведения ще е минимален. Въпросът е разпоредбите да се съблюдават, само че това не ни е мощната страна'', Това съобщи в предаването " Панорама ", излъчващо се по Българска национална телевизия, основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

''Изолаторите бяха демонизирани. Може би не трябваше да се употребява тази дума. Но ставаше въпрос симптомно дете да се отдели, с цел да може да бъде прибрано. Целта е да смъкнем риска от заразяване с ковид в учебните заведения до най-малко. Нямаме да желание да изследваме цели учебни заведения. Работата ни е да карантинираме инфектираните деца и личен състав. Това е най-важната мярка.'', аргументира се той.

''Целият развой на носене на маски в учебните заведения е общо 40 минути. Моля, никой да не споделя, че това тежко и ще засегне душeвността на учениците'', добави доцент Кунчев.

" Ние употребяваме единствено обстоятелства и споделяме истината за вируса. Трябва ли да изяснявам на някого, че има вирус, в случай, че единствено за седмица в Европа имаше 300 000 инфектирани. Учудващо е, че у нас, освен това неспазване на ограниченията, нямаме повече инфектирани ", съобщи още основният държавен здравен контрольор.

" Мълчаливото болшинство съблюдава ограниченията. Тези, които са по-активни по малките екрани и мрежи, основават облик на болшинство ", счита доцент Ангел Кунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР