''Аз смятам, че демокрацията, ако тя е възприета като ценностна

...
''Аз смятам, че демокрацията, ако тя е възприета като ценностна
Коментари Харесай

Методи Андреев: Горанов спи ли спокойно в апартамента си, на който не плаща наем?

''Аз считам, че демокрацията, в случай че тя е възприета като ценностна система от хората, които я практикуват, никакви пандемии, никакви вируси, не биха я спрели. Демокрацията е по-силна, защото това е най-хубавата форма за ръководство и за битие на публични връзки и на обществото. Това, че сега има пандемия, демонстрира къде са слабите пунктове на демократичната карта на Европа'', това съобщи Методи Андреев, някогашен депутат и някогашен ръководител на Комисията по досиетата, в предаването ''Денят с В. Дремджиев'', излъчващо се по TV+ и TV1.

''Можем да приказваме по-скоро, да кажем карантинни ограничения с привкус на тирания. Защото на всички места карантинните ограничения са такива, каквито ги взимаме и ние, и популярност Богу, че ние в точния момент взехме тези карантинни ограничения. Аз не ги подлагам на критика. При тези карантинни ограничения доста неща може да бъдат подложени на критика, само че ние също би трябвало да знаем, че тези хора, които ги постановат, те за пръв път го вършат. Няма написано по какъв начин се вършат неща. Проблемът е различен, дяволът е в нюансите и в детайлите. Това мен ме тормози. Давам образец - карантинни ограничения има в Италия, карантинни ограничения има в Германия, във Франция има карантина, на всички места, в Англия, в Америка, само че да сте чули тамошната прокуратура да упреква хората за това, че насаждат неуравновесеност? За мен по-голяма неуравновесеност от тази, която сега всеки един претърпява с този вирус, с тази пандемия, а в България в частност при ръководството на тези хора, аз не виждам'', сподели Андреев.

''Ние по принцип сме си уплашени. Ето, виждате ли го нюанса? Къде се приказва за такива случаи? В Русия, в Китай, спомняме си лекаря, и в България. Значи сега прокуратурата, в случай че няма по какъв начин да помогне, по-хубаво да не пречи, по-хубаво да не основава усещане, че в България се употребява моментното положение за почистване на политически сметки. Този колорит е доста рисков. Ето го, случая с Орбан. Е, добре, Макрон не можеше ли да се изкуши и той да ръководи с укази? Или примерно Тръмп, който е по-близък до профила му (бел. ред. на Орбан), или примерно Борис Джонсън. Защо тези хора могат да ръководят без укази, а Орбан не може?'', добави той по зачекнатата от него тематика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР