''Аз мисля, че истината трябва да се казва. Понякога тя

...
''Аз мисля, че истината трябва да се казва. Понякога тя
Коментари Харесай

Румен Петков пред ФАКТИ: Григор Шопов би завидял на Туск и Вебер

''Аз мисля, че истината би трябвало да се споделя. Понякога тя е мъчителна, от време на време тя е неприятна, от време на време буди боязън. Но истината би трябвало да се споделя. Ако ние премълчаваме истината за себе си, ние няма да я занулим, тя ще продължи да бъде истината, която ще върви по хорските уста. Навярно никой рационален човек не чака евродепутатите, нашите сътрудници в Европейския съюз, в Щатите, изобщо сътрудниците ни - и от фамилията, и от трети страни, да пропуснат фотографията с един милион евра и няколко кюлчета злато в спалнята на министър-председателя. И това, че има хора, които смятат за неправилно да се приказва истината, е доста грозно и доста просташко. Това не е да клеветиш страната си, това е достолепието да кажеш истината за страната си. И тези, които нямат това достолепие, нямат никакво съображение да имат претенциите, че съставляват българския народ и Република България''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ водачът на Политическа партия АБВ - Румен Петков. Думите му са в коментар на спорните отзиви за вчерашния спор в Европарламента, касаещ върховенството на закона в България, което неизбежно е в рецесия.

''Това е просташко и грозно. Доналд Туск с обстоятелството, че се вижда с Борисов, споделя: ''Мен не ме тормози, че този човек има един милион евра в нощното си шкафче и няколко кюлчета злато. Аз ще го приема, тъй като ми е съпартиец''. Ми, що тогава се безпокоим от Холокоста? Първата крачка Туск я е направил. Следващата крачка е да требим. Но да приемем съпартиеца. Нали разбирате, че това е извънредно грозно? Лидер, човек с искания, да ръководи едно от огромните политически фамилии на Европа, приема един човек, за който милион евра в нощното шкафче са въпрос на всекидневие, джобните му пари.

Вебер споделя: ''Редовните избори''. Той взима решение вместо нас. И всъщност, аз не бих споделил напълно единни, само че фактът, че Народната партия (ЕНП) не разрешава на господин Кънев да приказва... Тези хора там - Туск, Вебер, изобщо цялата тази тайфа, нямат повече никакво морално право да приказват за независимост на словото, за независимост на печата, за демократично изложение на мнение, просто тъй като на тях би завидял Григор Шопов. Ние с вас знаем кой е той, младата ни публика - не, само че когато ти легитимираш корупцията на най-високо равнище, ти сриваш ценностната система на Европейския съюз. Ние от АБВ ще изпратим на всички евродепутати фотографията на нощното шкафче, включително и на тези от Европейската национална партия. и ще ги питаме по какъв начин го поясняват. Дали нашият деморализатор опетнява тях или те са си такива, аз не се ангажирам да коментирам'', продължи с коментара си Петков.

''Това е тази политика, почнала от времето на Съветския съюз. ''Ние сме едно цяло''. Комунистическа партия на Съветския съюз сме едно цяло. Европейската национална партия продължава линията на Комунистическа партия на Съветския съюз и тези, които имат друго мнение, няма да им дадем думата. Грозно е. Ние, които сме се стремили, България е дала жертви за демокрацията, през днешния ден виждаме най-уродливите петна на демокрацията на челото на Доналд Туск, на челото на Европейската национална партия и на господин Вебер, несъмнено. 45-та година, нали всички приказваме, Народният съд, избихме хора, имаше преследвани хора от Държавна сигурност. Добре! Разбира се, че го има във всички европейски страни, аз приказвам на господин Александър Йорданов, чиито родственици са ангажирани с избиването на дечица... И той да излиза да ми приказва за това, че се протяга ръка върху положителното име на България, мисля, че е е неприлично'', показа още водачът на АБВ.

Румен Петков изрази мнение, че Европейският съюз или е в доста тежка рецесия, или е изправен пред нея.

''Кои са ограниченията и теглилките на Брюксел? Ако шкафчето с един милион евра в спалнята на министър-председателя е задоволително за Брюксел, това не е моят Брюксел! Това не е Брюксел на десетките и стотиците хиляди, които стачкуват, това не е Брюксел на тези 60% българи, които утвърждават митингите. Аз мисля, че в случай че този спор не продължи в четвъртък, когато ще се гласоподава резолюцията, възприятието на омерзение в България към Европа и институциите на Европейския съюз ще вземе връх, който ще бъде сложен за превъзмогване.

Трябва да сме на площада всяка вечер, би трябвало да продължим митинга. Мисля, че през вчерашния ден за всички хора с душа е станало ясно за следващ път, че ние би трябвало да си решим въпроса. Защото има хора в България, които... Самият министър председател Борисов, който съм казвал доста пъти, че е отровен и всеки контакт с него убива, самият той постоянно е казвал: ''Началниците от Брюксел'', козирува на тоя, на оня, манталитетът на безгръбначното, манталитетът на този, който има потребност да бъде щипнат по бузката, за жалост избуя през последните няколко години в изключително уродливи размери (б.р. при Борисов)'', добави някогашният вътрешен министър.

Той разяснява и визитата в Америка на военния министър Красимир Каракачанов, както и в конкретика декларираното желание от българска страна да се купуват още американски изтребители. ''Купуване на индулгенция. Аз предходната година, юли месец, в Пловдив споделих, че това държавно управление, особено Борисов и Каракачанов, си купуват индулгенция'', счита Петков.

''В момента Каракачанов отива, а за първите осем самолета те лъжат. Ние плащаме 3 700 000 000 милиарда, а не 2 200 000 000 милиарда Защото 500 млн. най-малко би трябвало да бъдат вложени в летището в Граф Игнатиево, където би трябвало да се създадат съответните уреди и така нататък, и още 300 млн. за летището в Безмер. Т.е. имаме 2 200 000 000 милиарда, с Данък добавена стойност 2 640 000 000 милиарда и още близо 1 милиарда за нужни уреди в летищните комплекси. Т.е. имаме 3 700 000 000 милиарда и в този момент ще отидем да хвърлим още 2 милиарда Борисов си мисли, че няма да бъде халосан от Съединени американски щати. Разбира се, че ще го цапардосат'', разяснява още той.

''Всичкото това на нас ни се показва като диверсификация на въоръжение, като гарантиране на сигурност. Е, добре, предходната година в края, министър Петкова се изправи с шефа на Булгаргаз и споделиха, че имаме страхотна диверсификация - 500 млн. куб. м. Хубаво, имаме ги 500-те, тази година що ги нямаме? Ми, тъй като Борисов, държавното управление му, държа цената на газа скъпа, с цел да може Цветелина Бориславова, тоя, оня, купуват евтина газ от Гърция, не понижават контрактуваната цена с ''Газпром експорт'', тя седи 23 евро на мегават, от Гърция взимат 13 евро на мегават, и хората си прибраха 100 млн., които платихме ние с вас. Е, тези неща, откакто Европа не ги вижда... Аз съм приказвал с представителите на Съединени американски щати. И ги запитвам: ''Вие не разбирате ли, че вашите приказки за на ниска цена газ, полутечен, са нищо незначещи за българите, тъй като двамата-трима го купуват на ниска цена в Гърция и го продават скъпо в България? Т.е. вие лъжете. Или някой лъже от ваше име''. Те го схващат, само че сега гледат да ни пробутат едни самолети мой набор. Щото, в случай че са огледа, F-16, те до 2027/28 година ще бъдат спрени от произвеждане. И, несъмнено, че това е част от предизборната акция на Тръмп'', добави Румен Петков.

Той разяснява и процесите в някогашната си партия - Българска социалистическа партия, както и в конкретика отлъчването на Елена Йончева, която си разреши да подлага на критика лидерката на партията - Корнелия Нинова:

''В Българска социалистическа партия, за жалост, мнението друго от това на ръководителя, се линчува. Да бъде цапардосана по този метод Елена е жестоко и нетипично за актуалната левица. Днес са цапардосали Елена, за какво тогава ни прави усещане, че Европейската национална партия ''затворила устата'' на Радан Кънев? Грозновато е. Една партия, която в парламентарната си група е имала Йордан Радичков, акад. Светлин Русев, Валери Петров, да изгони по този метод Велислава Дърева... Аз не го разбирам. Един престиж в европейски мащаб - като Георги Пирински, не го разбирам (б.р. изгонването му). И през днешния ден, през вчерашния ден по-скоро, това отношение към Елена... Абе, води разговор, вади причини, че ти си правият. Свалям доверие, изключвам, отстранявам от Националния съвет е нещо, което... Не знам''.

Лидерът на АБВ, че сред Българска социалистическа партия и Бойко Борисов може и да има съглашателство, защото социалистите от парламентарната група в 44-ото Народно заседание даже не са поискали изключителна парламентарна комисия за определяне на истината по отношение на парите в шкафчето на премиера Бойко Борисов.

Според Петков ''Турски поток'' в последна сметка ще се реализира и от българска страна, а що се отнася до новите американски изтребители, водачът на АБВ счита, че Борисов, обичайно за него, послъгва американците и им се поставя, че единствено той им желае самолетите.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР