''90% от капацитета от ''Балкански поток е'' зает от ''Газпром''

...
''90% от капацитета от ''Балкански поток е'' зает от ''Газпром''
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Целта на Газпром с Турски поток е да блокира Украйна

''90% от потенциала от ''Балкански поток е'' ангажиран от ''Газпром'' и е на негова дъщерна компания, записана в Швейцария. Това е общоизвестно, на всички места може да се види тази информация. Това, което твърди госпожа Петкова е от арсенала на политическото говорене, само че то се разминава с действителността. Ако тя счита, че Европейската комисия ще обърне внимание преди да проработи този водопровод... Европа си има задоволително работа. Ясно е казано, че който наруши газовата инструкция ще заплаща 10% от оборота или нещо такова. Но още е рано''. Това съобщи енергийният специалист Васко Начев в предаването ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва по ТВ Евроком.

''Нещата отидоха в много сериозна повърхност и не мисля, че има някакво решение на този проблем. Спомняте ли си Юнкер, който споделяше, че са подготвени да поддържат плана, в случай че донесе диверсификация на района. С 90%... не виждам каква диверсификация'', разяснява още енергийният специалист по тематиката за градежа на нездравословния за България ''Турски поток''.

''Той може и да тръгне (б.р. ''Турски поток''), само че тогава ще плащаме всеки Божи ден. Аз се колебая, че въобще ще започва в този тип. Трябва да сме... Не знам какви, с цел да си позволим такова нещо. Това, че му сменихме името по никакъв метод не трансформира ситуацията'', добави Васко Начев.

Целта на ''Газпром'' е да блокира Украйна, доставките от юг по посока Украйна, изясни Начев, а по-късно добави: ''Това се случва с този нов проект''.

Цялото изявление на Сашо Диков с Васко Начев можете да изгледате след 44:52 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР