''2006 година, още преди присъединяването на България към Европейския съюз,

...
''2006 година, още преди присъединяването на България към Европейския съюз,
Коментари Харесай

Христо Иванов пред ФАКТИ: Хората не очакват подаяния от дебели момчета, а законност

''2006 година, още преди присъединението на България към Европейския съюз, Европейската комисия, препоръчвайки всевъзможни положителни хрумвания за промени, предлага в България да се вкара компютърно, инцидентно систематизиране на делата, което по концепция би трябвало да бъде съществено затруднение за проведени корупционни схеми. Тоест, да знаеш кое дело ще се падне при кого и да можеш да организираш то да се падне при арбитър, който е корумпиран или по различен метод може да му се въздейства, тъй че да предопределиш резултата. Добрата вест за това, че ни би трябвало подобен програмен продукт, демонстрира, че очевидно има съдии, които не са корумпирани. Тогава Висш съдебен съвет вкарва една система, която е безусловно разградена, ние установихме това нещо още 13-та година (бел. ред. 2013 г.), преди да стана министър. Публикувахме един отчет, той може да се откри в интернет, където доста досконално, със фотоси, с разнообразни сюжети, доказахме по какъв начин може да се манипулира оня програмен продукт, той се споделяше ''Лоу чойс'' тогава'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ съпредседателят на политическото обединяване ''Демократична България'' Христо Иванов. Той разяснява проблема със подозренията за операция на системата за систематизиране на делата в правосъдната система.

''Трябва да кажа, че ние сега отчета, на който се базира Гешев, не сме го видяли, не сме видяли никаква конкретика за това какъв е казусът, какъв брой е значително неговото... практическите му резултати, никой не е виждал текста. Включително Лозан Панов се оплака, че не го е виждал. Защото, вижте, има основна разлика сред това да има избрани дефекти, евентуални, и те да са били употребявани в избран мащаб за действително повлияване върху процесите на разглеждане на делатата в правосъдието'', съобщи още по тематиката Иванов, който е и някогашен министър на правораздаването.

''Това, което стана 14-та година (бел. ред. 2014 г.) е, че аз като министър в действителност сложих въпроса с проблематичния програмен продукт преди този момент и желаех от Висш съдебен съвет той да бъде сменен, само че по никакъв метод не съм лобирал за съответна компания или съответен програмен продукт, това си е пълномощие на Висш съдебен съвет. Висшият правосъден съвет разпореди на две компании да предложат вид за краткотраен програмен продукт. Тогава те говореха за 3 или 6 месеца. Беше направено нещо, което трябваше точно за толкоз време да трае, няколко месеца'', добави по тематиката той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР