387 българи са станали жертви на трафик за първите 9

...
387 българи са станали жертви на трафик за първите 9
Коментари Харесай

Днес е Европейски ден за борба с трафика на хора

387 българи са станали жертви на трафик за първите 9 месеца на тази година. Данните бяха оповестени на конференция във връзка 18 октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора. 258 от нашите сънародници са трафикирани за проституция, 56 за насилствен труд и 51 са бременни дами за продажба на новородено.

Според последния отчет на Европейската комисия над 20 500 жители на Европейския съюз са станали жертва на трафик за интервала 2015-2016 година, уточни зам.-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов.

Отбелязва се спад при малолетните потърпевши, те са 32 съгласно правосъдната статистика. Продължава да бъде висок процентът на потърпевшите от трафик дами - 85 %. От Агенцията за протекция на детето осведомиха, че за 2018 година са регистрирани 23 деца, станали жертва на трафик.

Част от методите за привличане към трафик за полова употреба са посредством принуждение и закани, както и прочувствено доближаване, което прераства в принуждаване. Друг способ е предлагането на по-добри условия за работа в чужбина. Интернет също е главен метод трафикантите да се свързват със своите жертви.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР