387 българи са станали жертви на трафик за първите 9

...
387 българи са станали жертви на трафик за първите 9
Коментари Харесай

387 българи са жертви на трафик от началото на годината, всяка осма – е бременна жена


387 българи са станали жертви на трафик за първите 9 месеца на 2019 година 258 от тях са трафикирани за развратни дейности, 56 за насилствен труд и 51 са по отношение на бременни дами за продажба на новородено. Това разгласи секретарят на Националната комисия за битка с трафика на хора Камелия Димитрова във връзка 18 октомври – Европейски ден за битка с трафика на хора.

На фона на данните се следи спад на малолетните лица, станали жертва на трафик.

Според отчет на Европейската комисия за интервала 2015-2016 година над 20 000 жители на Европейския съюз са регистрирани като жертви на трафик.
Повече от половината – 56%, е бил трафик за полова употреба. Около 1/4 от трафика е бил за трудова употреба, а към 18% – насилствена милостиня, трафик на хора за изваждане на органи и други форми на трафик. 68% от записаните жертви са дами и девойки. 44% от записаните жертви са жители на Европейския съюз.

България на 5-то място в Европейски Съюз по жертви на трафик на хора.
Водещите 5 страни съгласно поданство на жертвите на трафика на хора са Румъния, Унгария, Нидерландия, Полша и България, заяви Николай Проданов. Усилията на Комисията са както устойчиви, по този начин и систематични. Провеждаме се политики по предварителна защита и повишение информираността на обществото. Извън превенционните действия, тази година успяхме да изградим нови партньорства, както и все по-забележимо замесване на частния бранш, спортни и университетски организации в противодействието на трафика на хора, сподели още Николай Проданов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР