387 българи са станали жертви на трафик на хора за

...
387 българи са станали жертви на трафик на хора за
Коментари Харесай

387 българи са станали жертви на трафик на хора от началото на годината

387 българи са станали жертви на трафик на хора за първите девет месеца на тази година. 258 от тях са трафикирани за полова употреба, 56 - за насилствен труд, а 51 са бременни дами за продажба на бебетата им.

Това разгласи секретарят на Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ) Камелия Димитрова във връзка Европейския ден за битка с трафика на хора.

Основните старания на комисията са по предварителна защита по линия на трафик за полова и трудова употреба.

„ През 2018 година в границите на три месеца достигнахме над 2 милиона души дейни консуматори в обществените мрежи посредством интернет основана акция “, разясни Димитрова.

На фона на данните се следи спад на малолетните лица, станали жертва на трафик.

„ В последния отчет на Европейска комисия се показва, че 20 532 мъже, дами и деца са били регистрирани като жертви на трафик на хора в Европейски Съюз в интервала 2015-2016 година “, сподели Николай Проданов, зам.-министър на правораздаването.

„ България дружно с Кралство Нидерландия е съръководител на активност за предварителна защита на трафика на хора в Европейски Съюз в границите на EMPACT и по този мотив в последните две години Министерство на вътрешните работи семейства два европейски форума, на които представихме своя опит в предварителната защита, както и положителните практики в битката с закононарушението “, изясни Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи.

„ Превенцията на насилието и всички форми на употреба, корист и трафик на деца, както и оказването на отбрана, поддръжка и реинтеграция на жертвите са измежду водещите цели в държавната политика за протекция на детето”, сподели от своя страна Мариела Личева, зам.-председател на Държавната организация за протекция на детето.

Бе даден старт на осведомителна акция с фокус правата на жертвите на трафик. Тя се реализира по самодейност на Европейската мрежа за предварителна защита на престъпността и Европол и ще се организира по едно и също време в 24 европейски страни.

Основната цел на акцията е да осведоми жертвите на закононарушението или евентуалните такива къде могат да получат информация, помощ, поддръжка, както и да насочи вниманието им към това, че те имат права, приети и обезпечени на територията на цяла Европа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР