384 000 лв. са постъпили в сметката на МЗ от

...
384 000 лв. са постъпили в сметката на МЗ от
Коментари Харесай

3 384 000 лв. са постъпили в сметката на МЗ от дарители

384 000 лева са постъпили в сметката на Министерство на здравеопазването от огромни и дребни донори. Средствата са както от директни парични дарения, по този начин и от DMS акцията на здравното министерство, съобщи изпълнителният шеф на NOVA Ива Стоянова. Кампанията, която поде малкия екран показва имената на физически донори и на компании, които оказват помощ както с финансова поддръжка, по този начин и с закупуване на съоръжение и защитни средства за лечебните заведения в страната.

За половин месец някои от имената на донорите към този момент се повтарят. Депутатът Делян Пеевски е дарил 3 млн.лева от началото на пандемията.Братята Кирил и Георги Домусчиеви са дарили над 750 000 лв., проби и лекарства. С още 900 000 лв. се включиха от АЕЦ „ Козлодуй “.

След решението си да подари 900 хиляди лв. на Министерството на здравеопазването, дружно с UNITED GROUP, VIVACOM ще подари първите месечни такси от всички нови абонаменти за общата идея против COVID-19.

Солидарността обхвана всички сектори. Редица бизнеси и съсловни организации взеха решение да оказват помощ с активността, която развиват. На над 300 хиляди лв. възлиза дарението на прокуратурата. Застрахователите от ДЗИ, взаимно със Софийската лекарска гилдия, оповестиха застраховки на медиците.

От началото на изключителното състояние в страната са се записали близо 4000 доброволци, като броят им продължава да пораства. Софтуерната компания Телелинк Бизнес Сървисис Груп направи онлайн указател – dobrovolec.bg. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР