380 софийски улици ще бъдат обособени за еднопосочно движение до

...
380 софийски улици ще бъдат обособени за еднопосочно движение до
Коментари Харесай

380 нови еднопосочни улици в София до 2020 година


380 софийски улици ще бъдат обособени за еднопосочно придвижване до 2020 година Това стана ясно от доклада на „ Програма за ръководство за качеството на въздуха за интервала 2015-2020 година “, който бе показан от зам.-кмета по екология Йоана Христова в комисията по околна среда към Столичния общински съвет. През миналата година еднопосочно придвижване е въведено по 45 улици, оповестява „ Монитор “.
На 199 кръстовища пък е сложено видеонаблюдение за ръководство на трафика и са построени 8 км. велоалеи. До края на 2017 година са ремонтирани към 1136 дка пътни и тротоарни настилки. Направление „ Архитектура и градоустройство “ и дирекция „ Транспорт “ към Столичната община пък би трябвало да разработят скица за разполагане на електрически зарядни колонки.
Йоана Христова заяви, че към този момент са инсталирани две зарядни станции - на паркинга на ул.„ Шандьор Петьофи “ и бул.„ Витоша “, които разрешават едновременното зареждане на две електрически транспортни средства. От доклада излиза наяве, че общината е сключила контракт за изследване на броя на семействата, които се отопляват на твърдо гориво. Също по този начин е изпратено и писмо до екоминистъра Нено Димов с предложение за въвеждане на стандарти за горивата. По думите му такива стандарти е допустимо да влязат в действие през идващия отоплителен сезон.
Сред регистрираните ограничения са увеличената кратност за миене на булеварди и улици, и газанализаторите, които от „ Московска “ 33 подариха на Пътна полиция. Проверките на автосервизите и пунктовете за вторични първични материали също са мярка против замърсяването на въздуха, която ще бъде следвана и през тази година.
Както „ Монитор “ към този момент писа през актуалната година София ще се снабди и с нова гора сред квартал Суходол и регион „ Люлин “. На повърхност 225 декара, ще бъдат засадени 125 хиляди дървета в границите на три залесителни сезона. „ Първият сезон е сполучливо завършен с 12 000 засадени дървета от типа липа, акация и цер “, изясни Христова.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР