38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се

...
38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се
Коментари Харесай

Янка Такева с горещи новини за учителите ваксинирането срещу К-19

38% от учителите и непедагогическия личен състав са подготвени да се имунизират, а над 60% са подготвени да си създадат антигенен тест, с цел да се види какво е здравословното им положение и дали са прекарали ковид. Това заяви в утринния блок на Българска национална телевизия "Денят стартира " Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители.

Синдикатът на българските учители има и фонд "Не си самичък в К-19 ", който изплаща парични помощи на сътрудниците, тъй че е извънредно належащо да се организират антигенни проби и имунизиране, добави Такева.

Със здравния министър и основния държавен контрольор уточнихме по какъв начин и по какъв метод ще се прави логистиката за масовоте тестване и имунизирането. Ще се направи връзка сред РЗИ-тата и Регионалните ръководства на образованието по райони, изясни Такева.

Първи в акцията по всеобща имунизация ще са Пловдив и Бургас, а по-късно и останалите градове.

Работата на учителите е извънредно стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, тъй че съгласно мен, е целесъобразно да се имунизират, сподели Такева.

На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7, 8 и 12-ти клас.
Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас най-малко за две седмици, добави Янка Такева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР