38 милиона лева са нужни за цялостното укрепване на пропадналите

...
38 милиона лева са нужни за цялостното укрепване на пропадналите
Коментари Харесай

38 млн. лв. са нужни за пълното възстановяване на щетите от водното бедствие в Карловско

38 милиона лв. са нужни за цялостното подсилване на пропадналите мостове, пътищата и цялата инфраструктура в карловските села, които пострадаха съществено от водното злополучие от началото на септември, 2022 година. Това стана ясно по време на ревизия на регионалния шеф Илия Зюмбилев и на кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов в потърпевшите обитаеми места.

В моментасе работи в селата, наранени от наводненията, само че откакто изпълнителите са надхвърлили от дълго време 30-процентовия задатък, който са получили от Междуведомствената комисия, са забавили темпа на работата, оповестиха регионалният шеф и кметът на подбалканската община. Емил Кабаиванов сподели още, че би трябвало да се възстановят всички пътища в и до засегнатите села и да се приключи работата по речните корита.

“Ако получим средствата до 20 дни, работата ще бъде ускорена още веднъж, с цел да можем до края на ноември да бъдем подготвени ”, смята кметът на Карлово.

Областният шеф съобщи, че ще насочи публична покана към министър-председателя Димитър Главчев и вътрешния министър Калин Стоянов, който е и ръководител на междуведомствената комисия, до дойдат на място и да видят свършеното досега.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР