38 хиляди лева е стойността на разноските по делото за

...
38 хиляди лева е стойността на разноските по делото за
Коментари Харесай

Казусът „Семерджиев“: 38 хиляди лева са разноските по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“

38 хиляди лв. е цената на разноските по делото за злополуката на бул. „ Черни връх “, в която починаха две млади девойки и за която обвинен е Георги Семерджиев.

„ До края на месеца се чака разпоредителното съвещание по случая. Срещу Семерджиев са повдигнати общо 5 обвинявания “, изясни наблюдаващият прокурор ЧавдарЖелезчев.

Половината са за закононарушения, осъществени нa 10-ти юни – към месец преди съдбовната злополука. Тогава мъжът е карал след приложимост на опиати, с превишена скорост и подправена швейцарска брошура. Спрян е за инспекция, а номерата на колата му са свалени. Самият Семерджиев, обаче, е съумял да избяга.

Прокурор Железчев уточни и събитията към трагичната злополука на бул. „ Черни връх “.

Делото против Георги Семерджиев е 23 тома, разпитани са близо 80 очевидци, направени са голям брой експертизи от 24 движимости лица.

Делото стартира на 29 ноември, за тогава е планувано разпоредителното съвещание.

На 5 юли късно вечерта Семерджиев провокира тежка злополука на столичния бул. Черни връх, при която починаха две млади девойки. Шофьорът е бил дрогиран, управлявал е мощния си джип със скорост повече от три пъти над позволената, и автомобилът му е бил с непознати регистрационни номера. В автомобила му бяха открити стоп палка, нож и маска.

Катастрофата стана причина и за разтърсвания в Министерство на вътрешните работи с обвинявания за покровителства над Семерджиев.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обаче изясни, че рокадите в Министерство на вътрешните работи не са свързани напълно със случая „ Семерджиев ”. " Натрупаха се доста произшествия ", сподели той.Демерджиев добави, че предложенията за хората, които да бъдат заменени, са пристигнали от професионалното управление на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Един началник на това равнище - в районното ръководство, би трябвало да сътвори такава организация и надзор във връзка с чиновниците си, че да не позволява произшествия. Недопустимо е полицейски чиновници да карат след приложимост на алкохол. Имаше опит този случай да бъде затулен. Знаете случаите „ Семерджиев ” и „ Любенов ”. Имаше поредност от случаи ”, добави той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР