38-годишният ветеран-защитник Дани Алвеш беше извикан в националния отбор на

...
38-годишният ветеран-защитник Дани Алвеш беше извикан в националния отбор на
Коментари Харесай

Бразилия повика 38-годишния Дани Алвеш за световни квалификации

38-годишният ветеран-защитник Дани Алвеш беше извикан в националния тим на Бразилия за Световните квалификации с Еквадор и Парагвай. Така бекът на Сао Пауло, направил име в Барселона, се връща в Селесао по-късно повече от две години.

Селекционерът на отбора Тите съобщи, че " Дани Алвеш играе доста добре напоследък и има страхотна история обратно във времето с националния тим. Физически и физиологически той е най-хубавият. Лидер е в съблекалнята и ще направи тима по-силен ".

Тите също по този начин извика и нападателят Габриел Барбоса от Фламенго за мачоветес Еквадор на 4-и юни и с Парагвай четири дни по-късно. За първи път обаче е извикан бранителят на Бенфика (Лисабон) Лукаш Верисимо.

Общо групата на Тите е от 24 футболисти най-вероятно ще бъде и този, който ще показва страната на шампионата Копа Америка, плануван за 13 юни-10 юли в Колумбия и Аржентина. Първенството на Южна Африка също трябваше да се организира предходната година, само че беше пренасрочено поради пандемията от ковид.

Бразилия сега е на върха в обединената квалификационна група от 10 тима за Катар 2022 с 12 точки от 4 мача, пред Аржентина с 10, Еквадор с 9 и Парагвай с 6.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР