38-годишният Недко М. от днес е с мярка за неотклонение

...
38-годишният Недко М. от днес е с мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Опасен рецидивист, нападал с нож жени с цел грабиж, остава в ареста

 38-годишният Недко М. от през днешния ден е с мярка за неотклонение " Задържане под стража “, откакто състав на Шуменския областен съд почете настояването на Окръжната прокуратура в града, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за обир на дамска чанта, представляващ рисков рецидив – закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс, което се санкционира по закон с отнемане от независимост от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.

Престъплението е било осъществено на 8 октомври тази година, само че като причинител Недко е бил махленски едвам на 4 декември. След разкриването му се открило, че негово дело са още два грабежа над дами. При всички действия той употребявал нож за опасност над жертвите си.

От 1999 година досега Недко М., който е от град Игнатиево край Варна, е осъждан девет пъти за грабежи и обири, което обуславя и обвиняването по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс – обир, представляващ рисков рецидив. Мъжът е направил признания.

Определението на Шуменския областен съд, с което е взета най-тежката процесуална мярка за неотклонение на рисковия рецидивист – задържане под стража, предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР