38-годишният Д.Т. е предаден на съд с обвинителен акт на

...
38-годишният Д.Т. е предаден на съд с обвинителен акт на
Коментари Харесай

Мъж, платил многократно стоки с чужда банкова карта, отива на съд

38-годишният Д.Т. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за това, че при изискванията на продължавано закононарушение, употребявал платежен инструмент без единодушието на притежателя му – закононарушение по член 249, алинея 1, прочие 1 и прочие 2 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на институцията.

На 19 март 2021 година Д.Т. пазарувал в огромен магазин за хранителни и битови артикули. Пристигайки на касата, с цел да заплати покупките си, той забелязал, че в устройството за банкови заплащания има дебитна карта. Мъжът решил да се възползва от нея, а по-късно я прибрал вместо да опита да я върне на притежателя й.

След като напуснал комерсиалния обект, обвиненият се насочил към различен магазин. Там направил още две заплащания с непознатата банкова карта. Д.Т. траял своето придвижване към бензиностанция, където заредил гориво и се опитал да го заплати още веднъж с непознатия платежен инструмент, само че ПОС-терминала изискал в допълнение засвидетелствуване на клиента, което обвиненият не можел да направи. Още три пъти опитал да заплати разнообразни артикули Д.Т. без разрешението на притежателя на банковата, карта, само че те останали безуспешни. Собственикът й съумял да я блокира, откакто получил три вести за осъществените заплащания.

38 - годишният мъж не е осъждан, той е съветски жител със статут на непрекъснато пребиваващ чужденец в Република България. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, Д.Т. може да бъде наказан с " отнемане от независимост “ от две до осем години и с " санкция “ до двойния размер на получената сума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР