38-годишен спасител върна живота на 11-годишно момиченце, блъснато от кола

...
38-годишен спасител върна живота на 11-годишно момиченце, блъснато от кола
Коментари Харесай

Мъж спаси дете, блъснато от кола в Мадан

38-годишен избавител върна живота на 11-годишно момиченце, блъснато от кола на пешеходна пътека в Мадан. Зюлфи работи в Минно-спасителната работа. Благодарение на бързата си реакция, съумява да избави живота на дребната Сумея, блъсната от кола, съобщи бТВ.

"Движещ се автомобил в пътя с преимущество, блъсна детенце на забележима възраст към 10-годишно на пешеходната пътека. И аз инстинктивно слязох да окажа първа помощ, тъй като видях че ударът беше сериозен, в резултат на което детенцето си беше глътнало езика. Ние тук сме готови за оказване на първа помощ за всевъзможни обстановки, подготвени сме. Благодарение на което му оказах първа помощ на детето, изкарахме му езика и повикахме спешна помощ “, спомня си Зюлфи Джуков, избавител в МСС –Мадан.

Детенцето е пресичало на пешеходна пътека, когато е станал нещастния случай.

Момиченцето към момента е уплашено. Има охлузвания и пострадвания по тялото.

"Оглежда се, поглежда, от долната страна спрели две коли и тя потегля да пресича и я удря джип от другата страна “, сподели Фатиме Мехмед, майка на Сумея.

Зюлфи е спасявал десетки животи, само че тази обстановка е била друга.

"Трябваше да се работи импулсивно и бързо, тъй като ние сме готови за по-възрастни хора, само че съумях, събрах си силите и знанията, които съм натрупа в Минно-спасителното сдружение. Оказах първа помощ на детенцето, с помощта на което то стартира да диша независимо “, сподели Зюлфи Джуков, избавител в МСС –Мадан.

„ На този човек, първо благодаря на Всевишния, че ми избави детето, просто на него нямам думи да се отблагодаря, той е бил на точното място, в точното време “, споделя Фатиме Мехмед, майка на Сумея.

„ Радваме се, че нашият сътрудник е приключил такава хубава работа ", разяснява Венцислав Блатев, началник МСС-Мадан.

За достойната си постъпка Зюлфи ще бъде награден с парична сума от минното сдружение, в което работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР