38 години “Левски няма загуба от “Пирин в своя дом

...
38 години “Левски няма загуба от “Пирин в своя дом
Коментари Харесай

Левски не е губил 38 години от Пирин в София

38 години “Левски ” няма загуба от “Пирин ” в своя дом - “Герена ”. “Сините ” одобряват благоевградчани на следващия ден от 20,30 ч в отсрочен мач от така наречен роден хайлайф. Столичани анулираха дуела си с “Пирин ” поради уговорките си в Лигата на конференциите.

Благоевградчани са гостували на утрешния си противник 29 пъти в историята. Статистиката е напълно на страната на 26-кратните първенци. “Левски ” има 24 победи. Равенствата сред двата отбора са 4, до момента в който “Пирин ” има единствено един триумф - през далечната 1985 година Поражението за столичани е минимално - 0:1. А по това време “сините ” се споделят “Левски - Спартак ”. Последният гол на “Пирин ” във вратата на столичани на “Герена ” пък е преди 7 година В 11-ата мин на мача от 25-ия кръг благоевградчани откриват резултата посредством Стилиян Николов, само че по-късно “сините ” обръщат и стигат до цялостен триумф - 3:1.

Очаква се треньорът на столичани Николай Костов да направи няколко промени за семейството с “Пирин ” спрямо последния мач от Първа лига. Почивка може да получи водачът и капитан на отбора Андриан Краев. Халфът започва като титуляр и в двата мача на националния тим и експертът може да реши да резервира силите му за идващия мач на отбора - в понеделник против “Крумовград ”. Бранителят Кристиан Димитров пък пропусна вчерашното занятие на “сините ” и е под въпрос за мача с “Пирин ”. Партньорът на Димитров в защитата - Хосе Кордоба, кацна късно нощес в София, откакто игра 2 мача за родината си Панама от груповата фаза на Лигата на нациите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР