37 самолета на китайските ВВС са засечени в близост до

...
37 самолета на китайските ВВС са засечени в близост до
Коментари Харесай

Тайван преброи 37 китайски изтребителя край територията си

37 самолета на китайските Военновъздушни сили са засечени наоколо до Тайван. За това заяви тайванското министерство на националната защита.

" Тайванските въоръжени сили записаха интензивността на 37 самолета и 8 кораба на Народноосвободителната войска на Китай в морето и въздушното пространство край Тайван ", показва ведомството в собствен отчет.

Допълва се, че се допуска, че 12 самолета, измежду които осем изтребителя Су-30, два J-11 и два J-16, са пресекли междинната линия на Тайванския пролив , която служи за неофициална граница сред двете страни.

Президентът на Тайван Цай Инуън по-рано предизвести, че опитът на Китай да нахлуе на острова ще бъде наказан от международната общественост и ще докара до заплащането на " висока цена " от страна на Пекин.
 Отново китайски изтребители в небето над Тайван
Отново китайски изтребители в небето над Тайван

Пет самолета са пресекли междинната линия на Тайванския пролив

Междувременно, макар нееднократното опълчване на Пекин, предходната седмица  и Япония посетиха Тайван.

Напрежението сред Китай и Тайван пораства от месеци. Китай гледа на острова като на отделила се провинция, която би трябвало да бъде обединена с континенталната част на страната.

Напрежението ескалира при на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайпе, макар множеството. Малко по-късно, които Тайван дефинира като.
 Нова делегация от Конгреса на Съединени американски щати дойде в Тайван макар гнева на Пекин
Нова делегация от Конгреса на Съединени американски щати дойде в Тайван макар гнева на Пекин

Трето посещаване на щатски сенатор след визитата на Пелоси

Управляващата комунистическа партия на Китай предложи Тайван да се върне към ръководството си по модела " една страна, две системи " , сходно на формулата, която върна някогашната английска колония Хонконг под китайско ръководство през 1997 година Според Пекин това ще даде на демократично ръководен Тайван известна автономност, с цел да резервира някои от своите обществени и политически системи.

Тайван живее под опасността от китайска инвазия от 1949 година , когато победеното държавно управление на Китай избяга на острова, откакто Комунистическата партия на Мао Цзедун завоюва революция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР