37-ият фестивал на българския игрален филм Златна роза“ ще се

...
37-ият фестивал на българския игрален филм Златна роза“ ще се
Коментари Харесай

Във Варна днес започва Златна роза

 37-ият фестивал на българския игрален филм " Златна роза “ ще се организира от 27 септември до 4 октомври 2019 година, във Фестивален и конгресен център Варна. Организатор е Националният кино център с поддръжката на Община Варна.

В тазгодишното издание на " Златна роза “ ще бъдат показани общо 52 пълнометражни и късометражни ленти. Киноманите ще имат опция да видят най-новите български кино лентата и копродукции с българско присъединяване. Някой от тях ще бъдат показани за първи път, а други идват с награди и участия от най-големите кинофоруми в Карлови Вари, Сараево, Локарно, Сан Себастиян, Торонто и други

13 кино лентата вземат участие в пълнометражния конкурс и 17 в късометражния, като огромна част от тях са снимани с поддръжка от НФЦ.

Отварянето на фестивала към европейски партньорства продължава. Тази година ще бъдат показани две задгранични стратегии – " Рома Лацио поддържа киното “ и " Балкански фокус “, всяка с по три кино лентата. " Рома Лацио поддържа киното “ показва филми, финансирани от Фонда. Програмата се демонстрира със съдействието на интернационалния кинофестивал Кастели Романи. Един от тези филми ще бъде и филмът на откриването – " Лалета, обич, чест и колело “, копродукция Холандия/Италия/Канада, реж. Мике ван Дийм, с присъединяване на Джанкарло Джанини.

На 28.9. от16.00 в зала " Европа “ ще се състои специфична прожекция в памет на Георги Ангелов – кинокритик, вманиачен почитател на киното и добър човек. Филмът е " Един киноман при започване на века “, режисьор е Петър Одажиев.

Повече детайлности тук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР