37-годишният швейцарец Роджър Федерер сякаш кара втора младост, а перфектната

...
37-годишният швейцарец Роджър Федерер сякаш кара втора младост, а перфектната
Коментари Харесай

Федерер: Звездите са се наредили за нова моя титла

37-годишният швейцарец Роджър Федерер като че ли кара втора младост, а съвършената му игра против Рафаел Надал през вчерашния ден на полуфинала на Уимбълдън му дава голяма убеденост за неделния край. Там негов противник ще бъде Новак Джокович, само че Федерер счита, че възможностите му за девета купа на Уимбълдън са огромни.

Федерер се намира в невероятна година, в която усилва достиженията си и натрупа трофеи в листата. Той показа и вижданията си за дуела с Надал и като цяло за съперниччеството сред двете митове на тениса.

"Ние с Рафа Надал сме играли толкоз, толкоз доста, в действителност не мога да ги преброя. Мисля, че тези дуели са с явен проект през цялото време. Смятам, че когато си играл с някого повече от 15 пъти, няма какво ново да предложиш. И е доста мъчно да измислиш изненада ", сподели Федерер.

"Мисля, че по тази причина съумях да реализира добър резултат против Надал. Годината към този момент в действителност е доста мощна за мен. Звездите са се наредили тъкмо в този момент. От тази позиция мога да вляза във финала доста убеден ".

"В деня на мача няма да научите нищо ново, без значение дали ще четете статистика. Нямате време, по този начин или другояче. В края на деня става дума за това кой е по-добър през мача, който е в по-добро положение, който има повече сила. И кой ще преодолее оня миг, когато се стигне до рецесия ".

"Мисля, че най-важната и най-вероятно първата победа, която би трябвало да постигнете, е тази в себе си. Тогава каквото и да се случи извън следено, допускам, че е разследване или проявяване на това ", продължи швейцарския Маестро.

"Визуализацията е част от умствената подготовка. Това е доста, доста значимо за мен. Аз го върша от самото начало. Това е част от моята рутинна подготовка ", приключи Федерер.

Срещу него на финала ще бъде Новак Джокович, за който е шести край. Сърбинът има четири победи и едно проваляне от Анди Мъри през 2013-а година./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР