37-годишният Емил Б., издирван с европейска заповед за арест на

...
37-годишният Емил Б., издирван с европейска заповед за арест на
Коментари Харесай

Издирван с ЕЗА от съда в Мюнхен ще дочака екстрадицията си под домашен арест


37-годишният Емил Б., търсен с европейска заповед за арест на Районния съд в Мюнхен за съучастничество в причиняване на тежка телесна щета, ще остане под домакински арест до същинското екстрадиционно произвеждане. Това дефинира през днешния ден състав на Търговищкия областен съд.

Аргументите на съда да дефинира по-лека мярка от поисканата от Окръжната прокуратура в Търговище най-тежка мярка за процесуална насила е здравословното положение на 37-годишния мъж. Той е с тежка форма на диабет. В тежко здравословно положение и брачната половинка му. Проследяването на търсения от съда в Мюнхен мъж ще става с техническо средство за електронно наблюдаване.

Престъплението, за което правосъдните управляващи в Бавария търсят Емил Б., е осъществено на 9 ноември 2013 година Тогава дружно със съучастника си арестувания на 17 юни тази година в Омуртаг мъж блъснал най-малко три пъти със стъклена чаша в лицето пострадалия. С това му предизвикал тежката телесна щета, като силата на зрението на удареното око на потърпевшия е до 5 % сега.

За това закононарушение немският углавен закон планува наказване 10 години отнемане от независимост. Деянието е наказуемо и по българския Наказателен кодекс с отнемане от независимост от 3 до 10 години.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР