37-годишният бразилец Едуардо да Силва ще бъде посланик на хърватския

...
37-годишният бразилец Едуардо да Силва ще бъде посланик на хърватския
Коментари Харесай

Бразилец ще е посланик на Хърватия на Евро 2020

37-годишният бразилец Едуардо да Силва ще бъде дипломат на хърватския народен тим на Европейското състезание по футбол през 2021-а година. Сивмволичното му акредитационно писмо и почетно знаменце на Хърватия му бяха връчени през днешния ден от легендата и президент на локалната федерация по футбол Давор Шукер.

Едуардо да Силва е роден в Рио де Жанейро през 1983-а година, само че на 16-годишна възраст идва в Хърватия, с цел да се причисли към школата на Динамо (Загреб). 6 години е част от първия тим на Динамо, в които вкарва 73 гола в 109 мача, след което е продаден на Арсенал.
 УЕФА разгласява цялостната стратегия на Евро 2020
Кариерата му минава по-късно през два интервала в Шахтьор (Донецк, Украйна), Фламенго, Атлетико Паранаензе, с цел да приключи преди две години в Легия (Варшава, Полша).

Получава хърватско поданство през 2002-а година и първо играе за младежкия отбор до 21 години, след което облича и националната фланелка на младата балканска страна. Вкарва 29 гола в 64 мача и се трансформира в любим на почитателите. С шахматистите играе на Европейското състезание през 2012-а и на Световното две години в родната му Бразилия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР