37-годишният българин Светослав Дончев е осъден на девет години затвор

...
37-годишният българин Светослав Дончев е осъден на девет години затвор
Коментари Харесай

Това е българинът, осъден на 9 г. във Великобритания

37-годишният българин Светослав Дончев е наказан на девет години затвор във Англия поради интернет измами, от които може да са потърпевши половин милион души и които са нанесли вреди за 41,6 милиона английски лири, оповестява уеб сайтът cps.gov.uk. Експертът беше екстрадиран във Обединеното кралство, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания и пледира отговорен пред съда в Саутуорк в Лондон.

Разследващите попаднаха на следите на Дончев, когато откриха имейл адрес в компютърните файлове на наказан хакер, осведоми cps.gov.uk. Когато той бе задържан в дома си в Плевен, където живеел с родителите си, българските и английските служители на реда откриха уличаващи го данни на неговия компютър.

Обвиняемият е основал уеб страница скриптове, които наподобявали на същински уеб страници на 53 компании. Целта е била да се помогне на нарушители да излъгват хората, които си мислели, че имат работа с същинските уеб сайтове на фирмите. Благодарение на измамата били откраднати и персоналните банкови данни на жертвите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР