37-годишната Винъс Уилямс продължава атаката на титлата от Ю Ес

...
37-годишната Винъс Уилямс продължава атаката на титлата от Ю Ес
Коментари Харесай

37-годишната Винъс продължава атаката на титлата от Ю Ес Оупън

37-годишната Винъс Уилямс продължава офанзивата на купата от Ю Ес Оупън. Американката, девета в главната скица, записа победа с 6:3, 3:6, 6:1 над Карла Суарес-Наваро от Испания и за 12-и път в кариерата си се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Испанката празнуваше 29-ия си рожден ден в деня на мача, само че Уилямс нямаше желание да и прави подарък на корта. Американката беше неудържима в третия сет и по този начин си подсигурява 39-о присъединяване в кариерата си на четвъртфинал от Големия шлем.

Винъс е една от фаворитките за продобиване на Ю Ес Оупън, откакто сестра и Серина не взе участие поради раждането на своята щерка, а и по-голямата от сестрите Уилямс е единствената някогашна шампионка, останала в схемата на шампионата.

През тази година Винъс Уилямс игра финали на Аустрелиън Оупън и „ Уимбълдън “ и самата наградата, че е удивена от представянето си на възраст, в която множеството тенисистки от дълго време са прекратили кариерите си.

На четвъртфиналите Винъс ще премери сили с чехкинята Петра Квитова, която продължава блестящото си завръщане на корта след неприятния случай, при който беше наръгана от апаш в дома си през предишния декември. Чехкинята стигна до Топ 8 на Ю Ес Оупън след победа със 7:6 (3), 6:3 над една от фаворитките за купата Гарбине Мугуруса (Испания).

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА Ю Европейски Съюз ОУПЪН
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА Ю Европейски Съюз ОУПЪН
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР