37-годишен мъж, изгубил се в Стара планина, бе спасен след

...
37-годишен мъж, изгубил се в Стара планина, бе спасен след
Коментари Харесай

Спасиха мъж след 10 часа нощно търсене в Стара планина

37-годишен мъж, изгубил се в Стара планина, бе избавен след близо 10-часово нощно търсене, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Планинарят излязъл на разходка наоколо до котленското село Седларово в събота. Около 21.00 часа помощ в полицията потърсила 68-годишната му майка, която била доста смутена и обяснила, че синът ѝ не се е прибрал. Жената допълнила, че за финален път провела диалог с него към 18.30 часа, когато връзката прекъснала.

Веднага стартирали незабавни избавителни дейности. В интервенцията по търсене и избавяне на мъжа се присъединили полицейски чиновници от Сливен и Котел, пожарникари от Сливен и гранични служители на реда от Елхово, оборудвани с коли, техника, термокамери и две следови кучета, както и планински спасители от БЧК и чиновници на Държавното горско стопанство в Котел.

Уведомена била и Военна полиция за предприемане на деяние от тяхна страна, поради близостта на военна база " Ново село ".

След настойчиво претършуване на региона, траяло 10 часа през нощта, към 8.10 часа през вчерашния ден, изгубилият се мъж бил открит в положително здравословно положение. Човекът обяснил, че се е объркал и не е могъл да откри в тъмнината противоположния път към Седларево.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР