37 досъдебни производства за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа са

...
37 досъдебни производства за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа са
Коментари Харесай

37 на съд за кражба на ток в Софийско

37 досъдебни производства за нелегално присъединение към електроразпределителната мрежа са формирани от началото на годината. Делата против 7 причинители към този момент са импортирани в съда, следствието по останалите продължава.

В резултат на целенасочените дейности на чиновниците от 12-те районни ръководства в структурата на ОДМВР- София за противопоставяне на непозволеното присъединение към електроразпределителната мрежа, от началото на 2017г. са формирани 37 досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 234В от Наказателния кодекс. Проверките по тях са осъществени взаимно с представители на електроразпределителното сдружение. По пет от делата, както и по други две, формирани през 2016г., процесуално- следствените дейности са завършени, причинителите са привлечени в качеството на обвинени и делата са изпратени в съответните районни прокуратури с мнение за предаване на съд.

Най-много досъдебни производства - 13, са формирани в РУ- Елин Пелин. Осем са досъдебните производства, формирани в РУ- Ихтиман. В РУ- Самоков са формирани четири, в РУ- Сливница-три, по две досъдебни производства са формирани в РУ- Костенец, РУ- Ботевград и РУ- Пирдоп. В РУ- Костинброд, РУ- Своге и РУ- Правец е формирано по едно досъдебно произвеждане.

С настъпването на зимния отоплителен сезон и предстоящата наклонност към зачестяване на злоупотребите за сметка на изрядните консуматори на електрическа сила, напъните на полицейските чиновници са ориентирани предпочитано към пресичането и разкриването на този жанр стопански закононарушения на територията, обслужвана от ОДМВР- София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР