37 чисто нови високопроходими линейки бяха предоставени преди повече от

...
37 чисто нови високопроходими линейки бяха предоставени преди повече от
Коментари Харесай

Новите високопроходими линейки стоят неизползвани

37 чисто нови високопроходими коли за спешна помощ бяха предоставени преди повече от месец от Здравното министерство на местата, където има потребност от тях. Те обаче към момента стоят неизползвани поради административни спънки. Такава е обстановката и във филиала за Спешната помощ в Сандански.
 
Линейките, с които сега разполага филиалът на незабавната здравна помощ в сандански са 2. Обслужват 67 обитаеми места и към 37 000 души. Неведнъж парамедиците са носили пациентите на ръце или са ремонтирали старите коли за спешна помощ, до момента в който са на път.
 
" По принцип екипите ни в Сандански са 2, значи би трябвало да имаме два автомобила разполагаем непрекъснато плюс един, който да ни е разполагаем непрекъснато при потребност. В момента нямаме авариен автомобил, той е на ремонт ", изясни Стоян Грозданов - старши водач ФСПМ - Сандански пред Българска национална телевизия.
 
" В момента сме с 2, в случай че едната се скапе, изкарваме дребна, която с нея вървим за кръв, което не е обикновено. Не можеш да качиш пациент, в случай че би трябвало да е в цялостно легнало състояние, няма по какъв начин да стане и е покруса ", добави Васил Запрев - парамедик и водач на кола за спешна помощ ФСМП-Сандански.
 
В началото на февруари филиалът получи чисто нова високопроходима кола за спешна помощ, която обаче, не се употребява, защото няма подписано цялостно автокаско. " Седи си като монумент на филиала и не я караме, нямаме каско и няма по какъв начин. Ако я ударя, би трябвало да я платя от джоба, а тя не е по никакъв начин евтина ", сподели Васил Запрев.
 
" По последна информация са ни споделили, че в средата на този месец би трябвало да се подписа каското. Така споделят, само че сега още го няма ", сподели Стоян Грозданов.
 
Министерството на здравеопазването не може да извади нужните документи, с цел да пусне колата за спешна помощ в деяние, т.е. на процедура те нищо не са създали, уточни от своя страна Красимир Митов - ръководител на Национален профсъюз " Защита ".
 
От Министерството на здравеопазването не дадоха отговор по кое време ще се сключат цялостните застраховки на новите коли. По неофициална информация се чака това да стане до края на месеца.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР