37 800 къса контрабандни цигари откриха в автобус с българска

...
37 800 къса контрабандни цигари откриха в автобус с българска
Коментари Харесай

Задържаха автобус с пълен багажник с контрабандни цигари

37 800 къса контрабандни цигари откриха в рейс с българска регистрация митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

Автобусът с 55 пасажери влиза в страната от Турция на 10 ноември към 21 часа. Част от пасажерите заявяват пред митническите чиновници, че придвижват цигари, които са арестувани с разписки поради превишаване на нормите за безмитен импорт от две кутии. Митническите чиновници селектират транспортното средство за щателна инспекция, при която се открива, че девет пасажери са укрили на разнообразни места, в персоналния си багаж, 11 200 къса /560 кутии/ цигари без акцизен бандерол. В хода на инспекцията, в багажното поделение на рейса, са открити още 26 600 къса /1330 кутии/ цигари от седем разнообразни марки, по-голяма част, от които „ ММ " и „ Кarelia ". За откритите в багажното поделение контрабандни цигари е формиран акт на водача на рейса по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Общо 91 260 къса /4563 кутии/ цигари без бандерол задържаха за две денонощия митнически чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. 57 400 къса /2 870 кутии/ цигари са открити при щателни митнически инспекции, главно във фабричните кухини на транспортни средства, селектирани по метода „ разбор на риска ". 33 860 къса /1693 кутии/ цигари са конфискувани от 75 преминаващи пасажери, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт от две кутии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР