37 600 къса цигари с валиден български акцизен бандерол задържаха

...
37 600 къса цигари с валиден български акцизен бандерол задържаха
Коментари Харесай

Иззеха 37 600 къса цигари на ГКПП „Дунав мост“-Русе

37 600 къса цигари с годен български акцизен бандерол задържаха митнически чиновници в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе при два случая, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 6 юни е спрян за щателна митническа инспекция пътнически микробус, пътуващ от България за Германия . При инспекцията митническите чиновници откриват огромно количество кутии с цигари с годен български акцизен бандерол, укрити зад тапицерията на тавана и страничната лява страна на транспортното средство.

Намерени са цигари и под пасажерската предна седалка, както и сред други две седалки. За акцизните артикули лидерът на микробуса не е показал банален придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС).

Той е признал пред митническите инспектори, че самичък е купил цигарите от няколко магазина в България и ги транспортира за Германия за продажба. Намерените в микробуса общо 1580 кутии цигари - 31 600 къса са арестувани от митническите управляващи, а на лидера е формиран акт за откритото административно нарушаване.

Във втория случай митнически инспектори стопират, също в региона на пункта за щателна инспекция автомобил и откриват укрити цигари във фабричните кухини на праговете на автомобила, както и в багажа на лидера.

Всичките тютюневи произведения са облепени с годен български акцизен бандерол, а водачът на транспортното средство е декларирал, че самичък ги е сложил в праговете на автомобила и в багажа си с желание да ги придвижи за Полша за персонално прилагане.

Митническите чиновници са задържали всичките 6000 къса - 300 кутии цигари и на лидера е формиран акт за административно нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР