369 лева ще бъде официалната линия на бедност за 2021

...
369 лева ще бъде официалната линия на бедност за 2021
Коментари Харесай

369 лв. ще е новата официалната линия на бедността от следващата година

369 лв. ще бъде формалната линия на беднотия за 2021 година, планува план на държавно разпореждане, който е качен в портала за публични съвещания за публично разискване със период 12 септември. За тази година линията на беднотия е 363 лв., т.е. нарастването възлиза на 6 лева или 1,7%. Според предлагането това нарастване ще подхожда точно на понижения стопански растеж и макроикономическа прогноза.

Преди броени дни беше качен за публично разискване още един план на държавно разпореждане за установяване на методиката за определяна на линията на беднотия, който планува общественият министър да има пълномощията да предлага размера на формалната линия на бедността съгласно опциите на бюджета, съобщи БНР. Промените са поради влошената икономическа обстановка, провокирана от разпространяването на Covid-19.

Отчита се потреблението на най-ниско доходните групи от популацията и показателят на цените на дребната по състав кошница, поради упованията за 0,1 на 100 инфлация за 2020 година, финансовата поддръжка за хората с увреждания ще резервира покупателната си дарба, написа още в претекстовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР