367 килограма наркотик е съхранявал и пренасял младият мъж, задържан

...
367 килограма наркотик е съхранявал и пренасял младият мъж, задържан
Коментари Харесай

Кокаин в гардероба: Още 327 кг бяха намерени в апартамента на задържания млад мъж

367 кг опиат е съхранявал и пренасял младият мъж, арестуван в Студентски град. По- огромната част от дрогата беше открита тази нощ в дома му.

В трикрилния дрешник и в скрина на 31-а годишния Николай Петров, тази нощ полицията намира 327 кг кокаин.

Петров беше арестуван в неделя, когато при рутинна инспекция, в багажника на колата му бяха открити 40 кг дрога.

В ателие номер 8 на блок в „ Студентски град “ полицията разкри огромно наркодепо. Става дума за кокаин за над 80 милиона лв.. При това - не прикрит в специфични тайници, а съответно спретнат в пакети - множеството от тях в трикрилен дрешник в спалнята, а друга част - в кухненския скрин.

Дрогата е осем типа - с друга степен на непорочност, сред 67 и 75%, и белязана с осем разнообразни по тип щемпела.

Полицията блокира „ Студентски град “ нощес и разруши наркодепо с рекордни количества кокаин.

„ 248 пакета в спалнята и 79 пакета в кухнята. Намерени са в спалнята, в трикрилен дрешник на 3 реда подредени пакети, а количеството в кухнята, още веднъж в скрин – 79 броя “, сподели Антоанета Панчева СГП.

„ Цената на 1 кг кокаин е друга, според от качеството му. Общата стойност на конфискувания кокаин е към 10 млн. евро. Ако приказваме за уличното разпространяване, може би ще доближи към 81 млн лева “, разясни началникът на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Георги Хаджиев.
Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи: Близо 90% от хванатия кокаин в „ Студентски град “ е за експорт Над 80 млн. лева коства на улицата наркопратката
Пратката не е била предопределена единствено за българския пазар.

„ Част е за Азия, друга – за Западна Европа, дребна част е за страната ни, и като имаме поради идния туристически сезон, приказваме за 35-40 кг за разпространяване у нас, всичко друго е за експорт “, сподели още Хаджиев.

31-годишният Николай Петров е задържан и упрекнат за трафик на дрога в изключително огромни количества.
Постоянен арест за мъжа, у който откриха голямо количество кокаин Николай Петров твърди, че единствено карал колата с 40 кг от дрогата
Пред съда отбраната му разгласи, че не е знаел за опиата.

„ Това е моята защитна позиция, оттова нататъка – въпрос на доказване ще е всичко “, съобщи Вяра Братоевска, юрист на Николай Петров.

„ Въпрос на доказване е дали ще бъдат открити други лица, съпричастни към това тежко закононарушение “, изясни Павел Панов, прокурор по делото.

Депото неслучайно е в „ Студенски град “, твърди специалистът Тихомир Безлов.

„ Причината е, че е задоволително многолюдно там и има задоволително безпорядък – т. е това е уместно място за хранилище. Самият факт, че имате такова количество, приказва, че каналът е тестван задоволително пъти “, разяснява Безлов.

Разследващите обявиха, че задачата им е да открият всички участници в схемата за кокаиновия трафик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР