363 души от Киев и 150 от Одеса са поискали

...
363 души от Киев и 150 от Одеса са поискали
Коментари Харесай

Над 500 души са поискали спешна евакуация от Украйна, МнВР им осигурява превоз

363 души от Киев и 150 от Одеса са поискали евакуация от България. Ще бъдат обезпечени рейсове, с които да ги извозят. Планира се 4 да пътуват до украинската столица, а 3 да транспортират хората от Одеса. Всеки миг към 130 души ще тръгнат от Одеса към България. Това съобщи заместник-министър Ирена Димитрова на ексклузивен брифинг в Министерство на външните работи.

Работи се с посолствата ни в Украйна, с цел да се координира евакуацията на българите. Там към този момент има настанени хора. Работи се в тясно съгласуваност и с виновни ведомства и институции в България. Получаваме непрекъсната информация какво се случва на КПП-тата по пъти. Относно евакуацията тя съобщи, че се работи с тясно съдействие с посолствата на Румъния, Съединени американски щати, Англия и Украйна, с цел да се обезпечи бърз и безконтролен достъп. „ Информирали сме тези посолства през кои точки считаме да се премине с българските рейсове с наши жители, с цел да имаме подпомагане при необходимост”.

Преди по-малко от час в МнВР е бил получен лист с неща, от които хора в Украйна незабавно се нуждаят. По този линия също ще бъде осъществено подпомагане.

„ Остро осъждаме извънредно нападателните съветски военни дейности против Украйна и оказваното подпомагане от Беларус. Това е жестоко тъпчене на интернационалното право и считаме това за акт на експанзия против самостоятелна държава”, акцентира Димитрова.

Президентът Радев ще взе участие през днешния ден на среща от страните от Б9, след това ще взе участие в онлайн среща на върха на НАТО. Вчера в Европейски Съюз държавни и държавни ръководители са одобрили нов пакет наказания, припомниха от министерството.

В знак в взаимност с Украйна довечера постройката на МнВР ще свети в цветовете на украинския байрак.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР