360 ученици от четири столични училища вече учат в по-интересна

...
360 ученици от четири столични училища вече учат в по-интересна
Коментари Харесай

Иновативен проект направи атмосферата по-приветлива в 4 училища в София

360 възпитаници от четири столични учебни заведения към този момент учат в по-интересна среда и по-приветлива атмосфера в класните стаи след взаимен план сред Столичната община и фондация " Заедно в час ".


Часове за шерване на преживявяния, за насърчаване на уменията на децата, както и на практика занятия за доближаване сред учители и възпитаници. Една от най-любимите и занимателни задания за децата е измисляне на приказка на български език с обичани герои, която по-късно трябвало да преведат на британски.
Алегзандра Генчева, 6 " в " клас: Бяхме много задружни в този миг тъй като бяхме всички на групи. Беше занимателно и се учеше по-добре в сравнение с предходните пъти. Венелин Любенов, 6 " в " клас: Защото сме повече хора и в случай че някой изпитва усложнение, другите му оказват помощ.
Голямата част от учениците в плана настояват, че преподавателите им имат вяра в тях. А учителите признават, че децата работят по-упорито и съблюдават разпоредбите.

Първоначално учителите в 90-то главно учебно заведение били резервирани към плана. В процеса на работа обаче забелязали, че децата са по-спокойни и по-доволни от образователните часове.

Борислава Тодорова, зам.-директор " Административно-стопанска активност ": Имахме такива срещи, които са общи сред начален стадий и прогимназиален стадий, в които самите учители описват за своите компликации, за компликациите на учениците и изготвят дружно проект за развиване. Емилия Иванова, шеф на 90 ОУ " Ген. Хосе де Сан Мартин ": Учителите сами идентифицираха тази потребност за повече срещи посред им за уеднаквяване на условията. Започнаха да се замислят доста повече за посланията, които дават към учениците.
Проектът цели да подкрепи смяната, която учебното заведение желае и има потребност от нея.

Радост Бойчева, фондация " Заедно в час ": Тя включва мислене за цялата просвета в учебното заведение и средата, която децата имат там, само че и за съответните прекарвания през педагогичен практики също в класната стая.
По време на целия план е имало и анкети, които обобщават усещанията на децата и тези на учителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР