360 лица са регистрирани с надстоящ адрес в Кресна в

...
360 лица са регистрирани с надстоящ адрес в Кресна в
Коментари Харесай

360 лица са регистрирани в Кресна в нарушение на закона

360 лица са регистрирани с надстоящ адрес в Кресна в нарушаване на закона. Това е заключението на междуведомствената комисия, назначена от регионалния шеф на Благоевград по предписание на прокуратурата.

Изпълняващият длъжността кмет на общината е отказал да извърши дерегистрацията. Задълбочава ли се казусът с изборния туризъм в Кресна? С писмо до регионалния шеф на Благоевград прокуратурата в Сандански е изискала нова инспекция на място от междуведомствена комисия.

Да сътвори такава по закон е задължен краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Кресна, съобщи регионалният шеф Бисер Михайлов. "С мое писмо беше оказано на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на община Кресна да извърши инспекция по сигнала на прокуратурата. Такива дейности от страна на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на Кресна не бяха осъществени ", показва той пред БНР.

След като това не се случва, инспекцията е предоставена от регионалния шеф, както изисква Законът за гражданската регистрация. Нарушенията са доказани от комисията, назначена от него.

"От тук насетне обвързване на кмета е да извърши дерегистрация на откритите лица, които са в нарушаване според точно Закона за гражданска регистрация ", споделя Михайлов.

Петър Петров отхвърля да го направи и изпраща тъжба до основния прокурор. "Комисията предлага да се дерегистрират 360 лица. Те не могат да ми наредят или да изискват аз да извърша тази заповед. Аз желая да се срещна с установените нарушавания ", декларира той.

Заради несъблюдение на служебните отговорности от страна на кмета, регионалният шеф на Благоевград е сезирал прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР