36 са новите случаи на коронавирус у нас, с което

...
36 са новите случаи на коронавирус у нас, с което
Коментари Харесай

36 са новите случаи на коронавирус


36 са новите случаи на ковид у нас, с което общо записаните инфектирани стават 2408, заяви секретарят на оперативния щаб доцент Димо Димов. Активните области са 11. В София случаите са 15, като от тях един човек е настанен в болница. В Ямбол новозаразените са 8, в Благоевград – 3, в Ловеч – 2, в Пазарджик – 2, във Враца, Велико Търново, Габрово, Плевен, Сливен и Хасконо – по един. Има 1 нов случай на дете на 17 години в Кнежа, като е контактно лице на различен болен.

Лекар и Санитар от Ловеч и Ямбол са новозаразени медицински лица. Процентът на инфектиран медицински личен състав е 10.5% от общите случаи.

Излекувани са още 39 души, като общо към този момент са 808. Излекуваните в страната се рапортуват след негативен PCR тест. Това е повода, заради която се оповестяват релативно дребен брой излекувани, защото не е значима единствено пациентите да нямат недоволства, само че и да имат негативен тест, посочи доцент Димов.

Един човек е умрял денем – жена на 74 години с съпътстващи болести. 126 са общо умрелите досега – 83 мъже и 43 дами.

Към този миг в лечебните заведения има 258 случаи, от които 29 са на интензивно лекуване.

Общият брой на случаи с коронавирусна зараза в света е 5 304 340 души. Увеличението е със 107 716 случая. Основен дял в тази численост е на Съединени американски щати и Бразилия – надлежно с 24 хиляди нови случаи, и към 20 хиляди нови инфектирани.

В Русия са открити 8 894 нови случая за денонощието.

От европейските страни водеща е Англия с почти 3200 нови случаи, и Испания – 1887.

Италия, Франция, Германия оповестяват за под 1000 нови случаи, като Беларус, които нямат ограничения, е с нови 932 случая на болестта.

В Европа смъртността трайно се понижава, като само Англия е с нови 351, а всички други страни умрелите са под 200. По отношение на Испания – за през вчерашния ден са докладвани 688 смъртни случаи, само че за деня са единствено 56, а останалите случаи са натрупвани досега, които са установени след това.

На Балканите продължава наклонността към релативно дребен брой новозаразени и умряли. Турция, Румъния и Сърбия са още веднъж в челната тройка – Турция – 962 нови, Румъния – 127, в Сърбия – 105 новозаразени.

Всички останали страни от района рапортуват под 25 случаи за денонощието, а смъртните случаи в Гърция, Босна, Хърватия и Северна Македония, и Албания са под 5 за денонощието, заяви още секретарят на Националния действен щаб.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР